A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Idén is támogatja az önkormányzat a Magyary Zoltán Népfőiskolai Társaság munkáját

Tata Város Önkormányzatának képviseletében Michl József polgármester, a Magyary Zoltán Népfőiskolai Társaság képviseletében pedig Borsó Tibor elnök írta alá május 5-én azt a támogatási szerződést, mellyel a város idén is segíti a  népfőiskola munkáját.

 

Az önkormányzat már évek óta a civil szervezetek között kiemelten támogatja a népfőiskolát, melynek működéséhez 2021-ben 6 millió forinttal járul hozzá.

Borsó Tibor, a Magyary Zoltán Népfőiskolai Társaság elnöke ezzel kapcsolatban a Városházán elmondta:- A népfőiskola mögött álló 26 év, a helyi közösségépítésben szerzett tapasztalat nagyon sokat jelent számunkra és a város számára egyaránt. Civil szervezetként önkormányzati feladatokat látunk el, ingyenes képzésekkel segítjük a tudás átadását és megyei szintű programokat is szervezünk. A tevékenységeinkhez biztos pénzügyi háttérnek is rendelkezésre kell állnia, s bár sok önkéntessel dolgozunk, számos elkerülhetetlen kiadásunk is van, például az irodáink, képzőhelyeink és a munkaszervezetünk fenntartására vonatkozóan. A különböző pályázatok mellett az éves szintű támogatás jelentősen hozzájárul a stabil működésünkhöz  - fogalmazott Borsó Tibor.

Michl József polgármester a támogatási szerződéssel kapcsolatban úgy nyyilatkozott: - Nagy köszönettel tartozunk a népfőiskolai társaságnak a sok-sok programért, rendezvényért, kutatómunkáért és a megvalósított projektekért. A civil szervezetek számára az egyik legnehezebb dolog a hétköznapi működéshez szükséges pénz előteremtése, hiszen az ilyen jellegű kiadásokra nem szoktak pályázatokat kiírni. Ezért az önkormányzat, támogatásával abban segít, hogy a népfőiskola hétköznapi kiadásaira rendelkezésre álljon egy keret, mellyel biztonságban végezhetik tovább városunkban hasznos és magas színvonalú tevékenységüket.

A Magyary Zoltán Népfőiskolai Társaság tavaly ünnepelte megalakulásának 25. évfordulóját.