A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Május 6. a Magyar Sport Napja

Tatát, a sportok városaként is gyakran emlegetik, nem csupán a legendás hírű Tatai Edzőtábor miatt, hanem mert városunkban a mindennapokban is nagyon aktív sportélet zajlik.

 

Az önkormányzat évről-évre segíti a helyi sportot, ezt az egyesületek támogatása mellett különböző fejlesztéseken keresztül teszi meg. Az elmúlt időszakban többek között egy „D" típusú sportparkot adtak át a Nemzeti Szabadidős - Egészség Sportpark Program keretében a  Cseke-ligetben, s a program folytatásaként meg két, egyenként 90 m2-es  „C” típusú sportpark létesítése is megvalósult, melyek a Kazincbarcikai utcán és a Bacsó Béla út 66. számú lakótelepen találhatóak. Tovább bővült a célzott szabadtéri mozgást kiszolgáló helyszínek száma, amikor az Építők parkjának megújulásával létrejött egy 600 m2 alapterületű játszótér, egy 900 m2 alapterületű készségfejlesztő kalandpark, valamint egy fitnesz park és komplex sportpálya is 2500 négyzetméteren. Emellett tavaly avatták fel a Bacsó Béla út 66/9 szám alatti társasház mögötti területen a Magyar Labdarúgó Szövetséggel közösen kialakított új műfüves grundpályát, év végére pedig elkészült egy másik műfüves grundpálya is a Kazincbarcikai utcai játszótér mellett. Nemrég vehették birtokba az itt élők az agostyáni kerékpárutat, a Baji úton pedig már hetek óta zajlik az új kerékpárút építése. Emellett a fiatalok számára elkészült az Építők parkjában a kerékpárral, gördeszkával és görkorcsolyával is használható új pumptrack pálya, és már tesztelés alatt áll az a kerékpárkölcsönző rendszer is, amely egy határon átnyúló projekt keretében valósult meg, és  tovább segíti az aktív életmód előmozdítását. Az önkormányzat egyébként évről évre segíti az olimpiai sportágban válogatott kerettag fiatalokat az Esterházy Miksa Viator Sportösztöndíján keresztül és támogatja a helyi sportegyesületeket.

Kiemelkedő sportélményekben 2021-ben sem lesz hiány. Jövő héten pénteken városunkba érkezik a legnagyobb magyar kerékpáros körverseny, a 42. Tour de Hongrie nemzetközi mezőnye, idén is ellátogat Tatára a Strandröplabda OB, megrendezik az Old Lake Man Triatlont és a Minimaratont. Emellett a tervek szerint, ha a szabályok megengedik, ebben az évben újra lesz tó-futás és sportágválasztó is.

A Magyar Sport Napján köszöntjük a tatai sportolóinkat, edzőiket, a sportszakembereket, és mindenkit, aki mozgással tudatosan tesz a testi-lelki egészségéért!