A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Tájékoztató a közlekedést érintő változásokról május 14-én

 A 42. Tour de Hongrie  magyar kerékpáros verseny 3. szakasza  május 14-én pénteken 14 óra 30 perces rajttal Veszprém, Győr-Moson Sopron valamint  Komárom-Esztergom megye területén kerül megrendezésre. A versenynap  befutója Tatán lesz a Május 1. úton, a Güntner Aréna Városi Sportcsarnoknál.

 

Május 13-án 17.00 órától - eltérő időszakokban - a versennyel érintett egyes helyszíneken, utcákban és várakozóhelyeken megállási tilalom elrendelésére kerül sor. A tiltott helyen megálló járműveket a rendőrség elszállíttatja. A kerékpárverseny útvonalát  május 14-én 17.00 órától a rendőrség teljes pályás útlezárással biztosítja, melynek időszaka a versenyzők haladási sebességétől függően változhat.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatóság a versenynaphoz kötődő  útlezárásokkal kapcsolatban az alábbi tájékoztatást nyújtja:

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy 2021. május 14-én 16:20 és 19:00 óra között  megyénk területére érkezik a 42. Tour de Hongrie kerékpáros verseny III. szakasza.

A profi nemzetközi kerékpárversenyen a résztvevők várható létszáma: 132 fő, átlagos sebességük 40-50 km/h, ami azonban az útvonal egyes szakaszain elérheti a 80-90 km/h-t is. A verseny alatt a versenyzők a rendőri biztosításra és a motoros biztosítókra hagyatkoznak, a közúti jelzéseket nem figyelik. Veszélyhelyzet (útvonalon lévő akadály esetén) a motoros biztosítók zászlóval és síppal adnak jelzést a versenyzőknek a kikerülési irányról.

A nagyobb útkereszteződésekben a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság rendőri állománya a polgárőrség segítségét is igénybe véve a forgalmat irányítani fogja.

Útvonal: A verseny 3. szakaszának mintegy 144 km hosszú útvonalán a mezőny Veszprémből rajtol, majd Zirc - Pannonhalma - Tápszentmiklós útvonalon haladva előre láthatólag 16:24 órakor Bakonybánknál érkezik megyénk területére. Bakonyszombathely - Kisbér - Vérteskethely - Császár - Dad - Bokod - Oroszlány - Környe útvonalon előre láthatólag 17:30 óra körül érkeznek Tatára, ahol a Környei út - Kocsi út - Kálvária utca - Fazekas utca - Kastély tér - Hősök tere - Rákóczi út - Keszthelyi út - Május 1. út - igénybevételével haladnak, és a Güntner Aréna Városi Sportcsarnok előtt érnek célba.

2021. május 13-án 17:00 órától a versennyel érintett egyes helyszíneken, utcákban és várakozóhelyeken megállási tilalom elrendelésére kerül sor. A tiltott helyen megálló járműveket a rendőrség elszállíttatja! Kérjük, tájékozódjon!

A kerékpárverseny útvonalán 2021. május 14-én 17:00 órától teljes pályás útlezárásra kerül sor, melynek időszaka a versenyzők haladási sebességétől függően változhat. A forgalomterelések következtében jelentős torlódásra kell számítani a lezárt útszakaszok környezetében is. A fentiek miatt előfordulhat, hogy a közlekedő járműveknek 1-2 órás, esetlegesen azt meghaladó idejű várakozásra is számítaniuk kell.

Kérjük, hogy a verseny előtt és ideje alatt – amennyiben tehetik – ezeken az útvonalakon ne induljanak útnak, illetve más útvonalat válasszanak. Az időjárásra és a hosszú várakozási időre tekintettel megfelelő mennyiségű ivóvizet tartsanak járműveikben. A verseny útvonalán az úttesten vagy az út szélén ne parkoljanak járműveikkel.   

 

A megkülönböztető jelzést használó járművek elhaladását a közlekedésbiztonság szem előtt tartásával biztosítjuk.

Kérjük, hogy a gyalogosok úttestre lépés előtt fokozott óvatossággal, alapos körültekintéssel győződjenek meg az áthaladás veszélytelenségéről, hisz a kerékpárosok nagy sebességgel, hangtalanul haladnak, mely nagy baleseti kockázatot jelenthet.

Kérjük, hogy közlekedésükkel segítsék a verseny zavartalan lebonyolítását, és egyben köszönjük megértésüket.

 

                                       Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

 

17 és 18 óra között május 14-én pénteken az 1-es, 2-es, 5-ös és 8-as járatszámú helyi autóbuszjáratok módosított útvonalon közlekednek, és nem érintik a Kocsi úti és Kossuth téri megállóhelyeket.