A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Jövő héten újabb lépésekkel folytatódik a fokozatos nyitás

A kedvező járványügyi adatoknak és a kórházban ápoltak csökkenő számának köszönhetően újabb intézkedések következhetnek, amelyekkel vissza lehet térni a régi életünkhöz – hangzott el a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján május 7-én.

 

Május 10. hétfőtől az iskolai és óvodai csoportok - felügyelő pedagógus jelenléte és a higiénés, járványügyi szabályok fokozott betartása mellett - ismét igénybe vehetik a közös használatú sportlétesítményeket, így például az edzőtermeket, uszodákat, jégpályákat.

Május 13-tól a kórházakban újra lehetőség lesz a tervezett beavatkozások, műtétek, valamint a rehabilitációs ellátások igénybevételére. Ezeket csak előre egyeztetett időpontban, a szabályok maximális betartása mellett lehet majd igénybe venni. Ehhez vagy védettségi igazolványra, vagy a beavatkozás előtt két nappal végzett, negatív PCR-tesztre és a beavatkozás napján elvégzett, negatív eredményű antigén-gyorstesztre lesz szükség. A kórházaknak ezeket az ellátásokat és kezeléseket mind térben, mind személyzetben a koronavírusos betegektől elkülönítve kell biztosítaniuk.

(Forrás: koronavirus.gov.hu, kormany.hu)