A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Újraindultak a horgászvizsgák megyénkben

A járvány miatt csökkentett létszámmal és a legkorszerűbb elektronikus eszközök használatával indultak újra a horgászvizsgák megyénkben. A meghirdetett időpontok három hétre előre betelnek, ez mutatja, hogy nem csökkent a horgászat népszerűsége - ismertette a KEMHESZ ügyvezető elnöke.

 

Osvald Zsolt elmondta, a vizsgákra Tatabányán és Esztergomban keddi napokon kerül sor, de időszakonként Lábatlanon is szerveznek vizsgát az ökoturisztikai látogatóközpontban. Egy alkalommal egyszerre hét jelölt válaszolhatja meg a kérdéseket.

A vizsga feltételeként elsőként regisztrálni kell a Magyar Horgászkártyára, majd a megadott jelszóval és felhasználói névvel belépve a helyszínen a szövetség által biztosított tableteken, vagy a vizsgázó mobiltelefonján kell 45 kérdést megválaszolni.

A kérdések között szerepel adott fajok felismerése és a halak tulajdonságainak, szokásainak ismerete, valamint jártasság a horgászat törvényben lefektetett szabályaiban. Az eredményes vizsgához 30 jó válaszra van szükség, a vizsgázó az utolsó válasz elküldésekor azonnal visszajelzést kap az eredményről, sikeres teljesítés esetén akár még aznap kiválthatja a horgászengedélyt - tette hozzá Osvald Zsolt.

A vizsgára kizárólag elektronikusan lehet jelentkezni, ahol meg kell adni az időpont foglalását is. A helyszínen be kell mutatni a személyi igazolványt, valamint kötelező a járványügyi korlátozások betartása, maszk viselése. A tavalyi esztendőben 875 állami horgászvizsgát bonyolított le a megyei szövetség, idén is hasonló érdeklődésre számítanak. A vizsgára való felkészülést a KEMHESZ Youtube-csatornáján oktató videóval segíti:

(https://www.youtube.com/channel/UCzYWYP7z-M3_jKmQ2WIpC6A)

(Forrás: KEMHESZ)