A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Befejeződött a házi szelektív hulladékgyűjtő edények kiszállítása

A Tatai Városgazda Nonprofit Kft. befejezte a házi szelektív hulladékgyűjtő edények kiszállítását városunk családi házas övezeteiben.

 

Purgel Zoltán alpolgármester május 11-én tájékoztatott arról, hogy a Városgazda március 16. óta 4044 szelektív gyűjtőedényt adott át, ami több, mint 80  százalékos személyes kézbesítési eredményt jelent. Továbbra is fontos tudnivaló, hogy a háztartási hulladék elszállítása változatlanul a megszokott módon történik, a szelektív hulladékok elszállítását pedig 2 hetente végzi a  Vertikál Nonprofit Zrt. Akinek a jövőben a szelektív gyűjtőedénnyel vagy annak elszállításával kapcsolatban bármilyen kérdése, problémája adódik, ne a Városgazdát, hanem kizárólag a Vertikál Zrt.- t keresse - hangsúlyozta Tata alpolgármestere.

A családi házakban élők továbbra is a saját hulladéktárolójukat használják a háztartási hulladék gyűjtésére, az elmúlt hónapokban kiosztott második gyűjtőedényt pedig a szelektív hulladékok összegyűjtésére. Az új szelektív edényekben kizárólag műanyag, fém és papír csomagolási hulladékot lehet elhelyezni!

Acsai Zoltán, a Tatai Városgazda Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta: - Akiknek nem sikerült átvenniük a gyűjtőedényüket, a következő időszakban ezt kétféleképpen pótolhatják:

-Ezen a héten (május 14. péntekig) még közvetlenül átvehetik a kukákat a Városgazda telephelyén, szerdán 7-től 15 óráig, csütörtökön 7-től 18 óráig valamint pénteken 7-től 14 óráig.

-Május 17. hétfőtől még egy hónapon át, június 18-ig lesz lehetőség arra, hogy a gyűjtőedények Tatán átvehetőek legyenek. Ebben az egy hónapos időszakban az átvétel csak úgy történhet meg, ha a szerződő fél először a Vertikál Zrt. ügyfélszolgálatán jelentkezik (a Magyary Zoltán Művelődési Központban) ahol kap egy, az átvétel jogosultságát igazoló dokumentumot. Ezzel az igazolással a Városgazda telephelyén tudják az érintettek átvenni a kukákat, hétfőtől csütörtökig 7 és 15 óra között, pénteken pedig 7 és 14 óra között.

A házi szelektív gyűjtőedények tatai átvételére várhatóan 2021. június 18. után már nem lesz lehetőség!