A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Krasula János ezredes a tatai rendőrkapitányság új vezetője

Május 12-én a Városházán tett látogatást Tata új rendőrkapitánya, Krasula János r. ezredes, rendőrségi főtanácsos, aki Farkas Gábor rendőr dandártábornokkal, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság főkapitányával érkezett. A vendégeket Michl József polgármester, Rigó Balázs alpolgármester, Purgel Zoltán alpolgármester valamint dr. Horváth József jegyző fogadta.

 

Ahogyan arról már beszámoltunk, 2021. május elseje óta a dorogi rendőrkapitányságon folytatja tovább munkáját dr. Friedrich Gábor r.ezredes, a tatai rendőrkapitányság korábbi vezetője, aki új szolgálati helyén is kapitányságvezetői feladatokat lát el. Május első napjától a tatai kapitányság élén Krasula János r. ezredes, rendőrségi főtanácsos, a dorogi kapitányság korábbi vezetője áll.

Farkas Gábor rendőr dandártábornok, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság főkapitánya tájékoztatott arról, hogy időközben életbe lépett egy jogszabály, amely szerint a kapitányok és a főkapitányok kétszer 5 évig lehetnek egy beosztásban, tíz év elteltével pedig új  helyszínen kell folytatniuk a munkájukat. Mivel dr. Friedrich Gábor és Krasula János egyaránt már 13 - 13 éve dolgozott a beosztásában, ezért döntött a két kapitányságvezető cseréjéről.

Krasula János r. ezredes 28. éve teljesít hivatásos rendőri szolgálatot. Ennek az időnek nagy részét a dorogi rendőrkapitányságon töltötte, kezdetben nyomozóként és főnyomozóként, majd 2001-ben a megyeszékhelyen folytatta  pályafutását. Dorogra 2006-ban került vissza, és átvette a bűnügyi osztály vezetését. 2007-ben bízták meg a kapitányság irányításával, majd 2008-ban nevezték ki rendőrkapitánnyá. Krasula János a Városházán elmondta: - Már az első munkanapomon bejártam a várost, és azt tapasztaltam, hogy Tata nagyon szép és szépen is fejlődik. Ehhez a fejlődéshez a kapitányságunk is szeretne hozzátenni egy értéket, ez az érték pedig a kiváló szintű közbiztonság, amihez a saját és a csapatom munkájával egyaránt szeretnék hozzájárulni.

Köszöntjük Krasula János r. ezredest Tatán, munkájához jó egészséget és sok sikert kívánunk a jövőben!