A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

III. Szabó Szonja Para Boccia Emlékverseny és ParaKépzőművészeti Biennálé Tatán

Június 12-én a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ), Tata Város Önkormányzata és a Humanitas SE  harmadik alkalommal rendezi meg Tatán a sportot és a művészetet összekapcsoló duális rendezvényét, a Szabó Szonja Para Boccia Emlékversenyt és ParaKépzőművészeti Biennálét.

 

A programok helyszíne a Güntner Aréna Városi Sportcsarnok, ahol a rendezvénnyel a szervezők Szabó Szonja emléke előtt is tisztelegnek. Szabó Szonja, a 2016-ban, 38 évesen elhunyt súlyosan mozgássérült tatai képzőművész saját stílust teremtve alkotott. Tagja volt a Szájjal és Lábbal Festők Nemzetközi Szervezetének. Gyermekként több hazai és nemzetközi díjat nyert, 2013-ban Komárom-Esztergom Megye Príma Díjasa lett. Alapítója és aktív játékosa volt a Tatabányai Humanitás SE Boccia Szakosztályának, s több dobogós helyezése mellett 2011-ben Magyar Bajnok volt.

A III. Szabó Szonja Para Boccia Emlékverseny egy integrált, a sportágat népszerűsítő, fesztivál hangulatú sportesemény lesz, amelyre nem csak a bocciat már gyakorló sportolókat és csapatokat várják a szervezők, hanem mindenkit, aki szívesen megnézi a versengést, vagy akár szeretné kipróbálni ezt a sportot.

A III. Szabó Szonja ParaKépzőművészeti Biennálé célja megmutatni a fogyatékossággal élők körében rejtőzködő tehetségeket, elismerést adni nekik és példát, értékeket felmutatni az ép társadalom számára. A biennálén 26 alkotótól 57 képet mutatnak be az érdeklődőknek.

A Para Boccia Emlékverseny megnyitója június 12-én 9 óra 45 perckor kezdődik majd a sportcsarnokban, míg a ParaKépzőművészeti Biennálét ugyanott 14 órakor nyitják meg a közönség előtt.