Koronavírus információs vonal telefonszáma: 06 80 277 455; 06 80 277 456

Bronzérmes a TAC férfi kézilabda csapata

Harmadik helyen végzett a kézilabda NB I/B Nyugati csoportjában a TAC férfi kézilabda csapata. A szép sportsikert június 10-én a Malom és Kacsa Bisztró, Kávézó és Rendezvényház teraszán ünnepelték meg, ahol a bronzérmeket is átvehették mindazok, akik hozzájárultak a sikerhez.

 

A koronavírus járvány miatt zsúfolt volt a tavaszi menetrend, hiszen sok csapatnak voltak halasztott mérkőzései, a TAC azonban nagyon jó tavaszi szezont teljesített, a csoportban csak a végül első helyezett NEKA, valamint a második Veszprém U22-es gárda előzte meg a tataiakat.

Madar Gábor, a Tatai AC elnöke elmondta: - A bronzérmes helyezés legnagyobb jelentősége abban áll, hogy a tavaly októberi elnökválasztás előtt még az is kétséges volt, hogy egyáltalán el tud-e indulni ez a csapat a bajnokságban. Végül beleálltunk és elindítottuk a gárdát, ennek a súlyát pedig a fiúk is érezték és az indulás körülményeihez képest hatalmas sikert arattak. Azt sem szabad elfelejteni, hogy egy átlag NB I-es csapatnak csupán a 60%-os költségvetésével dolgozunk – tette hozzá Madar Gábor, aki elárulta, most már nagyobb önbizalommal néznek a következő szezon elé.

A bronzérmeket az ünnepségen Michl József polgármester és Purgel Zoltán alpolgármester adta át. Michl József köszöntőjében hangsúlyozta: - Mindig nagyon nagy öröm, amikor olyan állomáshoz ér városunk egy-egy sportegyesülete, amelynek ilyen külön ünnepi alkalmat érdemes szentelni. Jó érzés, hogy Tatán több, mint négyezer igazolt sportoló van, hogy kiváló versenyzőink vannak egyéni sportágakban, és már arról is beszélhetünk, hogy csapatsportban is van nagyon szép eredményünk. A városvezető külön köszönetet mondott a csapat tagjainak azért, hogy munkájukkal  jó példát mutatnak a gyerekeknek, hiszen jó lenne minél több fiatalt bevonni a helyi sportéletbe.

A bronzérmes csapat edzője Sibalin Jakab, segítője Márton Ádám. A harmadik helyezést megszerző keret tagjai: Balogh Marcell, Bartha Bence, Blázsovics Nobert, Bognár Nándor, Csányi Csongor, Dósa Dénes, Gajdos Dániel, Győrffi Márió, Iváncsik Ádám, Iváncsik Tamás, Kiss Martin, Lukács Soma, Pordán Gábor, Pulai Dávid, Sárosi Ádám, Schekk András, Schneider Miklós, Steczina Milán, Szi-Benedek Balázs, Tass Barnabás.

Szívből gratulálunk a kézilabda csapatnak az eredményhez, melyről Somogyvári Tamás kézilabda szakosztályvezető elmondta, annak is köszönhető, hogy a csapattagok mind az edzések, mind pedig a mérkőzések során végig összetartottak és nagyon jól együttműködtek.