A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Hamarosan megnyitja kapuit Tata első gokartcsarnoka

Június 11-én pénteken mutatták be városunk első beltéri elektromos gokart pályáját. A Tatakart elnevezésű gokartcsarnok a Derideo Kft. telephelye mellett található, ahol az 1800 négyzetméteres zárt pályatérben minden évszakban várják a vendégeket.

 

A pálya megálmodói valamint tulajdonosai, Babos László és Simonfi Zsolt már több, mint tizenhét éve dolgoznak együtt, s egészen Ljubljanáig utaztak el, ahol teljesen lebontottak egy pályát amit gyakorlatilag áttelepítettek Tatára. A Sodi márkájú elektromos gokartok 48 voltos akkumulátorral működnek, végsebességük a 60km/órát is eléri. Ezeknek a gokartoknak nincs füstje, szaga, és a hangjuk is alig hallható.

A pályabemutatón Babos László elmondta: - Ezelőtt két évvel egy olyan vállalkozást akartak megvalósítani, ami egyedi a városban. Számos ötlet után a gokart mellett döntöttek, s kialakították a 2400 négyzetméteres teljes alapterületű helyszínt. A gokart mellett egy olyan teret szerettek volna létrehozni, ami hiánypótló, és egyszerre többféle szórakozási lehetőséget magában foglal, de alkalmas rendezvények megtartására vagy akár egy jó beszélgetésre is.

A helyszínen a pálya mellett egy nagy méretű közösségi tér is várja a kikapcsolódásra vágyókat, akik először egy 240 négyzetméteres fogadótérbe érkeznek meg, melyben recepció, vendéglátó egység, csocsó, darts és biliárd is található. Emellett egy 150 négyzetméteres különterem is rendelkezésre áll, amely különböző rendezvények, programok megtartására alkalmas. A Tatakart tehát egy komplex kikapcsolódási lehetőséget nyújt, családi, baráti, munkahelyi közösségek számára egyaránt.

Michl József polgármester köszöntőjében emlékeztetett arra, hogy a pálya tulajdonosai 2015-ben állították fel a Gesztenye fasornál azt az ételszekrényt, mellyel a rászorulóknak szeretnének segíteni. Olyan cég, olyan cégtulajdonosok alakították ki Tata első gokart pályáját, akik szociálisan is érzékenyek, figyelnek arra, ami a városban zajlik, és most a szabadidő eltöltésében segítik az itt élőket mondta a városvezető, aki hozzátette: - Ez a fejlesztés arra is nagy lehetőség, hogy közösségek, csapatok szerveződjenek és épüljenek tovább.

Simonfi Zsolt tájékoztatott arról, hogy a pálya közel 300 méter hosszú és nyolc kanyar van benne. Tata első gokart pályája hamarosan kinyitja kapuit a nagyközönség előtt, további információkat a pálya közösségi oldalán valamint a tatakart.hu oldalon találnak.