Koronavírus információs vonal telefonszáma: 06 80 277 455; 06 80 277 456

Felavatták Dr. Bognár Pál új emléktábláját

Június 11-én a Hősök terén rendezték Dr. Bognár Pál főorvos emléktáblájának ünnepélyes avatását. Az emléktáblát a főorvos egykori lakóhelyének helyszínén, a Generalmanager Kft. beruházásában felépített új ingatlan falára helyezték el.

 

Tata Barátainak Köre még 2009-ben a főorvos hajdani lakóháza falán helyezett el emléktáblát, amit később a megmaradt, nagyon leromlott állapotú épületrészről elszállítottak. Horváthy Lóránt önkormányzati képviselő a helyszínen elmondta: - Dr. Bognár Pál köztiszteletben álló, rendkívül elismert tevékenységet folytató orvos volt, aki hosszú időn át eredményesen szolgálta a köz javát. Egykori lakóháza az idők során elindult a romlás útján, ám nem volt kérdés, hogy a helyén felépült épület falára egy új tábla kerül fel, immár méltó  helyre.

Az eseményen dr. Kis Tiborné elevenítette fel Dr. Bognár Pál életútját. A Tatai Helytörténeti Egyesület elnöke elmondta: - Pali bácsi kiváló sebész főorvos volt, aki emellett fül - orr gégészettel és bőrgyógyászattal is foglalkozott. Munkáját nagy türelemmel és szeretettel végezte, betegei tisztelték, városszerte elismerték. Feleségével mindketten az egészségügyben dolgoztak, és négy gyermeket neveltek fel. Dr. Bognár Pál 86 éves korában hunyt el, s nagyon aktív életet élt, munkája mellett rendszeresen sportolt, kerékpározott, úszott és szaunázott. Munkássága, élete, példaértékű az utókor számára is.