A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Mozart szerelmes szopránjai csendültek fel a Piarista Rendházban

Mozart szerelmes szopránjai címmel rendeznek koncertet a Piarista Rendházban  június 12-én. A műsorban Mozart Cosi fan tutte, Le nozze di Figaro és Don Giovanni című operáiból hallhattak részleteket az érdeklődők.

 

Az előadás rendezője, Kürthy András a helyszínen elmondta:- a válogatás komplexitását Mozart és a nők adják, ez ugyanis egy annyira gazdag téma, hogy bemutatásával napokig hallgathatnánk Mozart zenéjét. A műsor tehát egy szűk metszetet adott olyan fontos elemeket felmutatva, melyek érzékeltetik a zeneszerző és a nők kapcsolatát.

A program előadói Acsai Zita, Somogyi Eszter és Szeleczki Artúr voltak. A fiatal művészek, akik egyben a téma ötletgazdái is, elmondták, nagyon élvezték a közös munkát, amely még tavaly nyáron megkezdődött, de a járvány miatt a próbafolyamat elhúzódott. Mozart operáiban nagyon sokféle, és sokszínű női karakter található, ezeket a személyiségeket mutatja be az előadás úgy, hogy lerántva róluk az opera jelmezét, közelebb viszi őket a mindennapokhoz - nyilatkozta Acsai Zita.

A Mozart szerelmes szopránjai című előadás zenei vezetője Lengyel Andrea volt, az előadás a Tanoda a Tanoda téren sorozat részeként valósult meg. A nyári zenei programsorozat folytatásaként a Piarista Rendház épületében Hegedűs Endre Kossuth-, Liszt- és Cziffra-díjas zongoraművész ad hangversenyt 2021. július 1-jén 18 órakor. A koncerten közreműködik Hegedűs Katalin zongoraművész.