A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Szakmai találkozón mutatkoztak be a TATA SZÍVE tervpályázat győztesei

A Komárom-Esztergom Megyei Építész Kamara szervezésében július 13-án a Tatai Vár török-kori átjárójában került sor a TATA SZÍVE tervpályázat tervismertetésére az építész szakma számára.

 

Tata Város Önkormányzata Bencsik János országgyűlési képviselő kezdeményezésére idén márciusában írt ki országos építészeti tervpályázatot azzal a céllal, hogy a tervezők újragondolják a városunk központjában lévő Magyary Zoltán Művelődési Központ és a volt rendelőintézet épületét, valamint a Várkanyarban elhelyezkedő környező közterületeket. A pályázatra 25-en küldtek be pályaműveket, melyekből végül 22 volt szabályos és érvényes, ezeket  a zsűri értékelte, majd június 17-én került sor az eredményhirdetésre. Az eredményhirdetéssel a közönség számára is láthatóvá váltak a tervpályázatra beérkezett pályaművek, melyek a Magyary Zoltán Művelődési Központ emeleti kiállítótermében tekinthetőek meg. Az 1. helyezett a Fernezelyi Kft. és a GARTEN-STUDIO Kft. közös pályaműve lett, melynek látványtervei a tata.hu oldalon is megtekinthetőek. A július 13-i szakmai találkozón, a győztes tervezőirodák képviselői is bemutatkoztak a megyei építészeknek.

A helyszínen Markos Anikó, a KEM Építész Kamara elnöke elmondta: - Az építészeknek egy országos tervpályázat fantasztikus lehetőség, a legjobb formája a tervező kiválasztásának, hiszen név nélkül zajlik, így kizárólag a tervek versenyeznek egymással és a szakmai zsűrinek semmilyen más körülményt nem kell figyelembe vennie, csak magát a pályázatot értékeli, kimondottan szakmai szempontok alapján. Markos Anikó hozzátette: - A találkozóra meghívtuk a győztes tervezőket, a pályázat előkészítésének résztvevőit, és képviseli magát a zsűri is. A munka most fog kezdődni, hiszen egy tervpályázat eredményeként nem a kész terv, hanem a tervező kerül kiválasztásra, és a gondolat illetve véleménycserékkel, beszélgetésekkel - melyek különböző fórumokon lezajlanak - nagyon jó adalékot, ötleteket lehet nyújtani a további tervezéshez.