A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Megtartotta éves közgyűlését a Városi Nyugdíjas Klub

Az alábbiakban a tatai Városi Nyugdíjas Klub közgyűléséről szóló beszámolót olvashatják, Kun Imre tollából.

A 2020. évben tervezett programokból az alábbiakat tudtuk megtartani a „Korona-vírus” járványa miatt.

Január, február és március, valamint szeptember első hétfőjén a kertvárosi Szociális Alapellátó épületében tartottuk meg klubdélutánjainkat, amelynek keretében beszélgetés, sakk parti, kártyacsata és más társasjáték verseny folyt.

Januárban:

         A klubelnök, Kun Imre „Az ismeretlen Ázsia: Szibéria és a világ legelzártabb országa Bhután” címmel tartott vetítettképes előadást a 80 fős hallgatóságnak.

         Dr. Vicsai Kinga háziorvos folytatta előadás – sorozatát „Az időskori cukorbetegségek és szövődményei” címmel.

         A Cocoon étteremben „pótszilveszter” címen bált rendeztünk, melyen kellemesen töltötték idejüket a 84 fővel megjelent klubtársak.

Februárban:

         Marton Veronika „A sumér Bau istennő és a magyar Boldogasszony” címmel tartott előadást.

         Aradi Lajos történész „Pilis és a Pálosok” címmel folytatta előadás sorozatát.

         A Cocoon étteremben nagy sikerrel megrendeztük a farsangi bált, melyen 10 tagtársunk jelmezben öltözve jelent meg.

         Részt vettünk 30 fővel a Városházán rendezett „Kommunizmus áldozatai” emlékünnepségen.

Márciusban:

         Felköszöntöttük hölgy tagjainkat a „Nőnap” alkalmából, egy szál virággal és „Csibész Tóth Miki” ötödmagával szórakoztató ajándékműsort adott klubtagjainknak.

         Sajnos a március 15-i ünnepségünket, valamint Csákai László szomódi református tiszteletes úr húsvéti ünnepekre hangoló előadását már nem tudtuk megtartani.

A Nemzeti-ünnepi megemlékezést Bem József hős tábornokról, valamint a húsvéti előadás anyagát interneten küldtük el tagjainknak.

A márciusra tervezett közgyűlést augusztus 12-én tartottuk meg, ahol nagy örömünkre tagságunk 70%-a megjelent. Itt új öttagú vezetőséget választott a tagság. Elnök: Nagy Gábor, tagok: Dr. Jónás Béla, Máté Dénesné, Sólyomné Hefler Anna és Takács Mária. A Felügyelő bizottság elnöke Havranszki Károlyné, Tagok: Eck Miklósné és Tuboly Sándorné.

Május hónapra Csehország keleti részére, Morva-országba terveztünk három napos kirándulást, műemlék látogatásra és a történelmi városok megtekintésére.

Ez a járványhelyzet miatt elmaradt. Helyette aug. 14 – 16 között Szabolcs és Zemplén megyébe tettünk túrát. Megtekintettük Nyírbátor gótikus templomait, és Nyíregyháza műemlékeit, a Máriapócsi Bazilikát, a Sárospataki Várkastélyt és a Református Kollégiumot, valamint a Szt. Erzsébet templomot. Sátoraljaújhelyen városnézés után libegővel felmentünk a Trianon-emlékmű stációit megtekinteni a Szt. István kápolnáig.

Az emlékmű egyes állomásai az elcsatolt vármegyék címereit mutatják be.

Vaján a Vay-kastély szépen felújított Rákóczi és Vay gyűjteményét láthattuk.

A Gútai – testvérklub március 15-én szeretett volna jönni Budapestre, ahová vezetőként Kun Imre klubelnököt kérték fel, de ez a látogatás a járvány miatt elmaradt.

Július 14-én testvértelepülésünkön, Szőgyén községben a Szépkorúak Klubja közgyűlésén a két nyugdíjasklub elnöke aláírta az együttműködési szerződést. A szőgyéni Szépkorúak Klubja nevében Nágel Dezső, a tatai Városi Nyugdíjas Klub nevében Kun Imre írtak alá. A klubok szerződéskötését megtisztelte jelenlétével Méri Szabolcs szőgyéni- és Michl József tatai polgármester úr.

Itt említjük meg, hogy a klub négy tagja több mint ezer szájmaszkot varrt a járvány kitörésekor. Köszönjük önzetlen fáradozásukat.

Szeptemberben Dr. Dormán Péter szemész a Semmelweis Orvostudományi Egyetem orvosa tartott előadást „az időskori szemproblémák és azok gyógyítása” címmel.

Rózsa Mónika természetgyógyász „Immunrendszerünk megerősítése és mentális problémák megoldása” címmel tartott ismeretterjesztő előadást.

Sajnos a további rendezvények a járvány 2. hulláma miatt nem kerülhettek megrendezésre.

A Költészet Napjára Kun Imre „Íróink különös házasságai” címmel írt cikket.

Az interneten emlékeztünk meg az Anyák napjáról, az Orbán napról, Szt. István – ünnepről, a jeles napokról: okt. 6-a, okt. 23-a, Mikulás-nap, Karácsony, Trianoni-gyásznap, Felvidéki kitelepítettek emléknapja.

Azért, hogy könnyebben viseljék el kedves klubtársaink a házi bezártságot, hetente úti filmeket adtunk közre több mint harminc alkalommal. A filmek szinte az egész világot átölelik.

Tibet – Nepál – Bhután, Rajasthan, Skócia, Chile – Húsvét-szigetek, Argentína, Normandia – Loire – Bretagne, Azerbajdzsán – Baku, Grúzia, Róma, Dél-Korea – Taiwan, stb.

A filmek vetítése 2021-ben tovább folytatódott.

A fájós lábú klubtársakat értesítettük az ortopédiai orvosi vizsgálatról két alkalommal, ahol kedvezményes áron gyógycipőt rendelhettek saját lábméretükre szabva.

A szokásos 80. és 90. évesek köszöntése sem maradt el, melyet az új klubelnök és a bizalmijuk a jubiláló tagjaink lakásán tartottak meg.

90 éves: Hojka Jánosné, 80 éves: Arató Jenőné, Hornyák Lászlóné, Kontráné Szabó Mária, Mészáros Dánielné, Pencz Tiborné, Fekete József és Vass István. Az ünnepelteknek Bankó Róbert írt köszöntő verset. Isten éltesse mindnyájukat!

A most tartott közgyűlésünkön tagságunk kétharmada megjelent és egyhangúlag jóváhagyta a napirendi pontokba foglaltakat és a beszámolót. A közgyűlést megtisztelte jelenlétével Michl József polgármester úr, aki a város támogatásáról biztosította a közösséget és további sikereket kívánt a klub működéséhez.

 Reméljük, hogy most már újra folytathatjuk klubéletünket.

 

                                                                               Kun Imre

                                                                 tiszteletbeli elnök