A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

TOPART21 – Kikerülhetetlen művészet

Szabadtéri kiállítást szerveznek kísérleti jelleggel Tatán immár 5. alkalommal júliusban. A TOPART21. 5. esemény rendhagyó módon a Neszmélyi Borünnep részeként debütál. Az esemény időpontja: 2021. 07. 31. 16:00-21:00, helyszín: Tata, Esterházy-kastély belső kertje.

 

A kiállítók: Atlasz Gábor, Csordás Zoltán, Kammerlohr-Kováts László, Kóthay Péter, Hajdú Zsófia, Henye Péter, Jean-Marie Cador, Kele Róbert, Lengyel Gábor, Lendvai Péter Gergely, Lévai Ádám, Mathieu Boyer, Michl Balázs, Olah Melinda, Schenk Attila, Sipos Zoltán, Szarka Fedor Guido, Szigetvári Krisztina, Takács Márton és még egy páran egyeztetés alatt. A kiállítás szervezői a következőképpen ajánlják a programot:

Célunk, bemutatkozási lehetőséget nyújtani az elmúlt másfél év elszigeteltsége után. S talán még ennél is fontosabb, hogy közelebb hozzuk az alkotókat a közönséggel, és az alkotókat az alkotókkal. A kísérleti jelleg azt jelenti, hogy küldetésünket szeretnénk folytatni időközi, kikerülhetetlen művészeti kiállításokkal tarkítva a tatai tópart környékét.

Az elmúlt időszakban mérhetően megnyílt az igény az Együtt-létre, ebből kiindulva szeretnénk, ha élőben – személyesen is kapcsolatot teremthetnénk egymással. Emberközelivé tenni és megérteni valamit, ami a külvilágtól elzárva őszintén születik amúgy sem könnyű feladat. A befogadókat – a látogatókat is helyzetbe hozzuk - lehetőséget teremtve a kapcsolódásra, a találkozásra az Együttben. Minden megszólított alkotónk nagy örömmel fogadta el meghívásunkat, s számítunk arra, hogy aki egyszer Együtt volt velünk ezen az alkalmon, visszatérő vendégként velünk marad hosszú távon. Jó alkalom ez a művészek számára is, hogy megoszthassák tapasztalataikat egymással, s egy új nézőpontból kiindulva új alapokra kerüljön a művészek és műélvezők kapcsolata.

Kiállításunk Tata egy kiemelkedő fontosságú rendezvényének keretein belül, a Neszmélyi Borünneppel együtt kínál a látogatóknak minden érzékszervükre ható élményt. Az Öreg-tó és környéke mindig is kedvelt szabadidős helyszín volt, sokan keresik fel távolabbról is. Így magas látogatói számra számítunk, és a vétlen járókelőkből is bor- és művészetkedvelők lehetnek miközben a váratlanul eléjük táruló művészettörténetekbe, borkóstolókba belecsöppennek. Bízunk benne, hogy mind a közönség mind a művészek egy különleges élménnyel gazdagodnak, s méltó együttműködés veszi kezdetét a Neszmélyi Borvidék tagjaival.

Kiállítóinkat többféle művészeti ágból szólítottuk meg, így képviselteti magát a festészet, grafika, szobrászat, üveg- és fotóművészet.

Bor és művészet találkozása.

Mindkettő üzen, keresi a befogadó közegét, elgondolkodtat, mosolyt csal az arcokra, néha könnyeket. Lassan járnak át a savak, az ízek, a színek, az árnyalatok. Újra és újra visszanézel rá, egyre mélyebb rétegeket fedezve fel a vásznon, üzeneteket egy ismeretlentől. Újra és újra kóstolni akarod, rég elveszett aromákat fedezel fel.

Próbáljuk ki EGYÜTT, milyen a bor és a művészet szimbiózisa!

A kiállításhoz folyamatosan keressük azokat a művészeket is, akiknek nincs alkalmuk a publikummal való találkozásra, külön nagy örömmel várjuk fiatal, tehetséges művészek jelentkezését!

Elérhetőségeink:

topart21@topart21.com

Facebook: Top Art Gallery

Instagram: Topart21 Gallery

Kedvenc helyünk az EGYÜTT!

A szervezők: Lévai Ádám, Mező Eszter és Sisak Krisztina - TOP ART GALLERY

Támogatóink:

Tata Város Önkormányzata, Mecénás Alapítvány,

ZOFI Rendezvényszervező Kft, Tatai Televízió, Dexi Dekor

Kérjük, az eseményen a járványügyi előírások aktuális szabályai betartása mellett vegyen részt!

A kiállítás ingyenesen látogatható.

 

 

 

 

 

 

 

CsatolmányMéret
PDF ikon TOPART 21 plakát-július 31..pdf3.02 MB