Koronavírus információs vonal telefonszáma: 06 80 277 455; 06 80 277 456

18. alkalommal rendezték meg a Tatai Tehetséggondozó Művészeti Tábort

Tata Város Önkormányzata az elmúlt héten rendezte meg a 18. Tatai Tehetséggondozó Művészeti Táborát, tatai, szőgyéni, szovátai és magyarkanizsai gyermekek és fiatalok számára. A tábor célja idén is az volt, hogy a tatai és határon túli résztvevőkben erősítse az egy nemzethez, közös kultúrához tartozás tudatát – a résztvevők művészetek iránti fogékonyságára építve.

 

Az összességében 23 szőgyéni, szovátai, magyarkanizsai és tatai résztvevő fiatal számára a táborozás ingyenes volt, az EFOP-1.5.2-16-2017-00043 számú, „Humánszolgáltatások fejlesztése Magyary Zoltán mintajárásában” című projekt pályázati támogatásának köszönhetően. A határon túli vendégek a Bláthy Ottó Szakgimnázium kollégiumában laktak, a tatai résztvevők „napközis” jelleggel vettek részt a táborban.

A tábor munkája két csoportban: a szépművészeti és a kézműves szekcióban folyt. A reggeltől délutánig tartó foglalkozások központi témája az idén a szecesszió volt.

Az idei tábor tatai, vagy tatai kötődésű foglalkozásvezetői Sulyok Teréz, Gútay János, Kóthay Péter művész-tanárok, Juhász Tímea keramikus, Nyikus Anna népi iparművész és Gútay Jánosné ny. magyartanár voltak. A határon túli felnőtt vendégek közül Fülöp Mária művész-tanár Szovátáról, Kormányos Kávai Lívia tanár Magyarkanizsáról és Baracska Árpád grafikus Szőgyénből szintén tartottak foglalkozásokat a táborozóknak.

A szobrászati és keramikus foglalkozások helyszínéül a Menner Bernát Zeneiskola fazekasműhelye szolgált, a többi foglalkozásnak a Bláthy Ottó Szakgimnázium kollégiuma adott otthont.

A résztvevők „kisvonatos” városnézésen és filmvetítésen is részt vettek, valamint ellátogattak a felújított Esterházy-kastélyba. A tábor során készített alkotásokat az augusztus 7-én, a Menner Bernát Zeneiskola hangversenytermében tartott záró rendezvényen mutatták be az érdeklődőknek, a megjelent családtagoknak, barátoknak. A tábort Michl József polgármester nyitotta meg az első napon, és zárta be a záró rendezvényen.

Osgyáni Zsuzsanna

(Fotók: Tatai Tehetséggondozó Művészeti Tábor Fb csoport és Berényi Kornélia)