Koronavírus információs vonal telefonszáma: 06 80 277 455; 06 80 277 456

Megnyílt az idei Barokk Fesztivál

Megnyílt a 22. Tatai Barokk Fesztivál, a kulturális-művészeti programsorozat nyitórendezvényét az Esterházy-kastélyban tartották augusztus 12-én.

 

„Az Esterházyak kastélyai” címmel idén augusztus 12. és 21. között zajlik a Tatai Barokk Fesztivál, melyen a helyi művészeti együttesek, intézmények mellett nemzetközi hírű alkotó és előadóművészek is szerepet kapnak.

A programban „Az Esterházyak kastélyai” cím szellemében konferenciára, közös találkozóra hívták a szervezők a környező, Galánta, Fraknó (Eisenstadt), Fertőd, Pápa, Majk Esterházy kastélyainak szakmai vezetőit városunkba augusztus 15-én. Ezzel kapcsolatban Dezső Marianna zongoraművész, fesztiváligazgató elmondta: - Hosszú évek óta várnak arra, hogy a programoknak az újjászületett tatai kastély is otthont ad. Mivel ez a terv végre megvalósulhatott, úgy döntöttek, hogy az Esterházy család kapcsán a környező kastélyok vezetői mesélnek majd a saját kastélyaikról és a bennük zajló életről az érdeklődőknek, ami egy új és különleges színfoltja lesz a programkínálatnak.

A fesztivál ebben az esztendőben is szorosan összefonódik a Schiffer Ervin Nemzetközi Zenei Mesterkurzussal, amelyet 15. alkalommal rendeznek meg. Az idei kurzusra 35 növendék érkezett Tatára, a résztvevők fele hazánkból, a másik fele pedig külföldről.

A 22. Tatai Barokk Fesztivál fővédnöke  Michl József  polgármester, aki hangsúlyozta: - Nagy öröm, hogy végre a legméltóbb helyen nyílhat meg a fesztivál a felújított Esterházy-kastélyban, ahol május óta már több, mint 20 ezer látogató fordult meg. A városvezető úgy fogalmazott:- A rendezvényeinkkel most és a jövőben is gazdagítani szeretnénk a kastély életét. Köszönjük az együttműködést a Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft.-nek és a kastélynak, a szervező munkát Dezső Mariannának valamint a programokat a közreműködőnek. Nagy köszönet jár a szponzoroknak is, hiszen - bár az önkormányzat minden évben komoly összegű támogatást nyújt - többen is segítették az esemény létrejöttét.

A 22. Tatai Barokk Fesztivál ünnepélyes zárására augusztus 21-én szombaton 19 órától kerül majd sor a Szent Kereszt Templomban, ahol hagyományosan a Schiffer Ervin Nemzetközi Zenei Mesterkurzus gálahangversenyével ér véget a programsorozat. A rendezvény részletes programját megtalálják a tata. hu weboldalon valamint a fesztivál hivatalos honlapján: concertotata.hu.