Koronavírus információs vonal telefonszáma: 06 80 277 455; 06 80 277 456

Családi napot tartottak a tatai idősotthonban

Családi napot szerveztek augusztus 13-án a Tatai Kistérségi Időskorúak Otthona Fényes fasori telephelyén, ahol szórakoztató programokkal várták a lakókat és családjaikat.

 

Michl József, a fenntartó Tatai Kistérségi Többcélú Társulási Tanács elnöke az eseményen úgy nyilatkozott: - A koronavírus járvány sajnos komolyan érintette az intézményt, melynek néhány lakóját elvesztettük, rájuk szomorúan gondolunk. Mára azonban a megerősödést is elhozta az otthonba az elmúlt időszak, hiszen a lakók már megkapták a 3. oltásukat. Jó érzés látni, hogy a nehéz hónapok után szívesen vesznek részt közösségi programokon, ez az esemény pedig jó alkalom arra is, hogy a családok közelebbről megismerhessék egymást. Abban, hogy eddig eljutottunk, nagyon nagy szerepe van az otthon igazgatójának, munkatársainak és a két háziorvosának, nekik köszönjük szépen az áldozatos munkájukat - fogalmazott Michl József.

A helyszínen operett előadással kedveskedtek a szervezők, emellett számos játékban is kipróbálhatták magukat az esemény résztvevői. Turza Károly intézményvezető a helyszínen elmondta: - A családi napnak már hagyományai vannak, bár tavaly elmaradt az esemény a járványhelyzet miatt. Ilyenkor, aki csak tud, helyet foglal a szabadban ahol társasjátékozhatnak és gondolva azokra akik aktívabban is részt tudnak venni a programon tollaslabdával, petanque- al játszhatnak vagy kipróbálhatják az íjászatot is.

Augusztus elsején az országban első helyszínként folytatódott a Tatai Kistérségi Időskorúak Otthonában az oltási kampány, a felvehető 3. oltás beadásával.