A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Tatát is érinti a Mária Út kerékpáros zarándoklata szeptember 17-én

Augusztus 23-án a Városházára érkeztek a Mária Út Egyesület képviselői, a helyszínen tartott megbeszélés témája: Tata, mint a Mária Út kerékpáros zarándoklat egyik stációja volt. Az egyesület részéről Galgócziné dr. Szabó Zsófia koordinátor kereste meg Michl József polgármestert azzal, hogy szívesen vennék, ha városunk lehetne a zarándokok egyik fogadója.

 

A zarándokút Tatabányáról indul, ezt követi Tata, Oroszlány, végül a Bodajki Mindenkor Segítő Szűzanya kegyhely. A kezdeményezés hátterében egy nagyszabású, az európai zarándokutakat összefogó szerveződés áll. A spanyolországi Szent Jakab út (közismert nevén az El Camino) szervezőinek ötlete volt egy kontinens szintű zarándokút-rendszer létrehozása, a már meglévő útvonalak egységbe rendezésével. A kezdeményezés elsősorban szakrális és spirituális alapokra épít, de emellett hangsúlyozza a természeti és épített örökségünk megismerését is.

A kerékpáros zarándoklat időpontja 2021.09.17-19., távolsága 85 km. A zarándoklat tervezett önköltsége (szállás) 13.500 Ft/fő.

A zarándokok szeptember 17-én 10:00 órára érkeznek a Kossuth térre, egy rövid sétát tesznek a Kálvária-dombon, onnan egy közös éneklés után a Szent Kereszt Plébániatemplom biztosít számukra lehetőséget egy rövid elcsendesedésre, majd folytatják útjukat a tervek szerint fél 12-kor. Az érdeklődők itt Tatán, a Kossuth téren tudnak bekapcsolódni a zarándoklatba szeptember 17-én délelőtt.

További részletek a Mária Út honlapján (mariaut.hu) illetve Facebook oldalán.    

Regisztrálni a következő linken lehet:

  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSelm9-A_YibDp_Ob_3EyNoYOvFYRzmXpKywR1FbFopqENCMHA/viewform