A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Megújul a Várárok Hajdú utca felőli szakasza

Tata Város Önkormányzata és a Tatai Öreg-tó Halászati Kft. megkezdte a Várárok Hajdú utca felőli részének megújíítását.

 

A Várároknak ez a része fontos területe a halászati tevékenységnek, a lehalászásnak, így biztosítania kell a munkát kiszolgáló építményeket, melyek jelenlegi formájukban már elavultak, az ott lévő közművek és villamos oszlopok pedig rontják a vár látványát.

Michl József a helyszínen tartott sajtótájékoztatóján szeptember 6-án elmondta: - A halászathoz tartozó állandó munkaterületünk ez, s mivel az év végi halvásár is itt zajlik ezért az Öreg-tó Halászati Kft.-vel együttműködve létesítünk egy új halárusítót, a későbbiekben pedig egy halsütödét, melyet a tataiak régóta szeretnének. Ez a munka indult most el, s a célunk az, hogy a terület megújulása  egyrészt szolgálja a Várárok megszépülését másrészt pedig egy praktikus, korszerű hátteret nyújtson a halászati munkának.

A több, mint bruttó 30 millió forintos fejlesztés során a helyszínen három, fa burkolatú mobil konténert is kihelyeznek majd, melyek az örökségvédelmi engedélyezés során előírtaknak megfelelően lesznek kialakítva.

Heitz Ferenc, a Tatai Öreg-tó Halászati Kft. ügyvezetője a témában úgy nyilatkozott: - Eljött az ideje annak, hogy korszerűbb körülményeket és közműellátást biztosítsunk a halászoknak, emellett pedig a fejlesztés nyomán lehetőséget tudunk nyújtani a jövőben a helyszínen a hal és halételek vásárlására is, a megfelelő élelmiszerhigiéniai körülmények között.

A munka várhatóan még idén elkészül, így az idei karácsonyi halvásár már a megújult környezetben várja majd a tataiakat.