A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Megújult a Bartók Óvoda udvara

Egy speciális, rugalmas gumiburkolatnak köszönhetően újult meg a tatai Bartók Béla Óvoda udvara, közel 400 négyzetméteren. A fejlesztéséről szeptember 9-én tartottak sajtótájékoztatót Purgel Zoltán alpolgármester, Boglári Zoltán önkormányzati képviselő és Szijjné Mokánszki Natália intézményvezető részvételével.

 

Szijjné Mokánszki Natália a helyszínen úgy nyilatkozott: - Az óvoda folyamatosan arra törekszik, hogy minden gyermekhez megtalálja az utat és biztosítsa a kicsik számára azt a fejlesztést, amire szükségük van. Ehhez a személyi feltételek tökéletesen adottak, a tárgyi feltételek is nagyon jók, hiszen szép és modern az intézmény, amelyben tornaterem is van. A 125 kisgyermeknek azonban szüksége van arra is, hogy naponta mozoghasson a szabadban, ám az óvoda udvara korábbi állapotában - a száraz időben a jelentős por miatt, nedves időben pedig a sár miatt - nem volt mindig alkalmas a kinti játékra. Az óvodavezető kiemelte: - Idén ez a helyzet végre megoldódott, az önkormányzat saját költségvetéséből biztosította a fedezetet a fejlesztésre.

A speciális gumiburkolat alsó, rugalmas rétegét egy színes, kopásálló réteg fedi be. A beruházás közel 20 millió forintba került, ez az összeg a burkolattal érintett területhez kapcsolódó kerítés cseréjét is fedezte.

Boglári Zoltán, a körzet önkormányzati képviselője, a Pénzügyi, Környezetvédelmi és Városfejlesztési Bizottság elnöke a sajtótájékoztatón elmondta, korábban többször is egyeztetett az udvarról az óvoda vezetőségével, hiszen a nagy por és a sár egyaránt gondot okozott a mindennapokban. Végül a gumiburkolat mellett döntöttek, mivel a füvesítés a területen lévő terebélyes, árnyas fák és a helyszín kihasználtsága miatt nem jelentett volna jó megoldást. Boglári Zoltán hozzátette: - A speciális gumiburkolat balesetvédelmi szempontból is hasznos, hiszen csillapítja az esetleges eséseket. Az óvoda tavaly ünnepelte a 10. születésnapját, amit a pandémia miatt nem tudtak megünnepelni, ám ezt a tervek szerint hamarosan pótolják, így a megújult udvar hasznos ajándék is egyben az önkormányzattól az évfordulóhoz kapcsolódva.

Az óvoda még két új rugós játékot vár, melyek hamarosan megérkeznek a megszépült udvarra, melyet a gyerekek hamar megszerettek és nagy örömmel használnak.