A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Hernádi László beszámolója

A Szlovéniában, Ilirska Bistricán a hétvégén megrendezésre került hegyi  verseny az EB egyik futama, ami egyben a horvát hegyi bajnokság 6. állomása.

 

Az ilirska bistricai verseny egy kedves helyszín a számunkra, mivel ott az elmúlt 20 évben nagyon sokszor rajthoz álltunk és komoly sikereket értünk el. A pénteki nap kötelező COVID teszttel, majd adminisztratívval, illetve gép-átvétellel telt. A szombati első edzésen spórolásképpen egy keményebb gumikeverékkel álltunk rajthoz, ami a hűvös 14 fokos hidegben nagyon nem volt egy jó választás. Ebből a hibánkból tanulva a második edzésen puhább gumikeverékű gumit raktunk fel, így autónk már megfelelően tapadt az aszfalthoz és tökéletesen viselkedett a szombati edzésen. A csoportban a második helyet szereztük meg.

A vasárnapi napon a több, mint 207 induló, illetve a versenypályán található körforgalom miatt nagyon sok baleset történt és az első autó indulásához képest mi csak 3 óra múlva kerültünk rajtkőre. Onnan az elrugaszkodás olyan jól sikerült, hogy több mint egy másodperces előnnyel a legjobb időt autóztuk. A második versenyfutamot a számos baleset elég sok szünettel tarkította, így mire mi következtünk volna, megjöttek az esőfelhők. Sietve előkészítettük esőguminkat és az utolsó pillanatig taktikázhattunk, hogy eső vagy slick gumival álljunk rajthoz. Ugyan a rajtnál szemerkélt az első, de a hegytető felől tisztulni látszott az égbolt, ezért a slick gumi mellett döntöttünk. Ez jó döntésnek bizonyult még akkor is, ha fél pályáig szemerkélő esőben kellett minél gyorsabban autózni. Így a célvonalat átlépve újabb egy másodperccel autóztunk jobb időt. A két futam alapján két másodperccel megnyertük a horvát értékelést és az EB-ban a negyedik helyet szereztük meg. Így újabb három serleggel tértünk haza és várjuk a következő, szeptember 19-re kitűzött,  Horvátországban rendezendő buzeti futamot.

(Szöveg és fotó: Hernádi László)