A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Biztonságban zajlik a Vaszary Iskola diákjainak oktatása

A Vaszary János Általános Iskolában zajló felújítási munkák miatt a hagyományostól eltérő módon kezdődött meg a 2021/22-es tanév az intézményben, de a változásoktól függetlenül is biztonságos és zökkenőmentes a gyerekek oktatása, ellátása. A tankerületi és iskolai vezetők valamint a pedagógusok nagyon köszönik a szülők türelmét és pozitív hozzáállását.

 

A Vaszary Iskolában szeptember 20-án kezdődött meg a tanév:

-az intézmény „A” épületében az 1. és az 5-8. évfolyamok osztályai tanulnak,

-a 3. évfolyam osztályai a Kisalföldi ASzC Jávorka Sándor Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium külön bejáratról megközelíthető, leválasztott kollégiumi épületrészében kerültek elhelyezésre,

-a 4. évfolyam osztályai számára pedig Tata Város Önkormányzatának   köszönhetően a Magyary Zoltán Művelődési Központban kezdődött meg a nevelő-oktató munka.

Ideiglenesen szintén a művelődési központban biztosítanak helyet a 2. évfolyam számára előreláthatólag október 31-ig, majd ezt követően a Jávorka Iskola különálló, és tetőszerkezeti felújításon áteső létesítményében folytatódik a 2021/2022. tanév az érintett évfolyam osztályainak.

Az étkeztetés biztosítása a Magyary Zoltán Művelődési Központban tanulóknak  az egyik erre a célra átalakított helyiségben történik, míg a Jávorka Iskolában elhelyezett osztályoknak a szomszédos Komárom-Esztergom Megyei Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium étkezőjében zajlik. Azon diákoknak az étkeztetése, akik a Vaszary Iskola „A” épületében maradtak, az intézményhez közel eső volt Harangláb cukrászda helyén kialakított ingatlanban történik.

A reggeli és délutáni ügyeletet a megszokott módon biztosítja az intézmény. A Tatabányai Tankerület Központ és a Diákotthon segítségével kisbusz szállítja az ügyeletet igénylő tanulókat a külső oktatási helyszínekre.