Koronavírus információs vonal telefonszáma: 06 80 277 455; 06 80 277 456

Adatvédelmi műhelykonferenciát rendeztek Tatán

Adatvédelem és információszabadság gyakorlata címmel tartott munkaülést a Városházán a Magyar Tudományos Akadémia Veszprémi Területi Bizottságának Közigazgatási Munkabizottsága szeptember 24-én. A tanácskozás online is elérhető volt a munkabizottság tagjai és a meghívott közigazgatásban dolgozó államigazgatási valamint önkormányzati szakemberek számára.

 

A műhelykonferencia résztvevőit Michl József polgármester és Dr. Kaiser Tamás, a Közigazgatási Munkabizottság elnöke köszöntötte, majd Dr. Péterfalvi Attila a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke beszélt az adatvédelem és az információszabadság aktuális kérdéseiről. A vitaindító előadásokban dr. Korencsi Melinda a Tatai Közös Önkormányzati Hivatal jegyzői kabinetvezetője, dr. Dániel Balázs ügyvéd és dr. Balás Endre, a Jánosházi Közös Önkormányzati Hivatal jegyzője az adatvédelemnek és az információszabadságnak az önkormányzatok mindennapi működését érintő gyakorlati kérdéseit vetették fel. A tanácskozás szakmai vitával zárult.

Michl József polgármester a témával kapcsolatban elmondta, hogy a legközvetlenebb lakossági kapcsolatokkal az önkormányzatok rendelkeznek. Ebben a munkában ezért előfordulnak olyan szabályozásbeli akadályok, amelyek megnehezítik a mindennapi munkát, emiatt fontos, hogy az elméleti álláspontok a gyakorlattal ütközzenek, melyre kiváló lehetőséget nyújtott a tatai  műhelyvita.