Koronavírus információs vonal telefonszáma: 06 80 277 455; 06 80 277 456

Megkezdődött az Idősek Hete

Szeptember 27-én délután a Magyary Zoltán Művelődési Központ színháztermében nyitották meg az Idősek Hete idei programsorozatát.

 

Tata Város Önkormányzata hagyományosan már hosszú évek óta minden ősszel megrendezi az Idősek Hetét, mely az Idősek Világnapjához kapcsolódik. Idén a programok szeptember 27. és október 1. között zajlanak, a Tata és Térsége Civil Napok keretében. A megnyitó helyszínén Michl József polgármester a nyugdíjas klubok városunkban betöltött szerepével kapcsolatban úgy fogalmazott: - Ezeknek a közösségeknek a tagjai még mindig áldoznak időt arra, hogy összegyűljenek, segítsék és támogassák egymást, közös élményeket szerezzenek s mindez értelmet ad a mindennapjaiknak, ami azt is jelenti, hogy mindig tanulnak valami újat, amiben egymást is megerősítik. Ennek a támogatása természetes kötelezettsége az önkormányzatnak, ezért nagyon hálás vagyok az elődeimnek, akiknek köszönhetően Tatán már nagyon régóta vannak erős nyugdíjas klubok, melyek aktívan részt vesznek a város életében, programjaiban ezzel pedig gazdagítják a közösségünket.

A nyitóesemény „Miénk a színpad” címmel a városi nyugdíjas klubok bemutatkozásával kezdődött, a program meghívott vendége a Szőgyéni Dalkör volt. A folytatásban a héten többek között fotókiállítással, ismeretterjesztő előadással és ajándék zenés műsorral folytatódik majd a tatai Idősek Hete.

A rendezvény és a Szőgyéni Dalkör vendégül látása az SKHU/WETA/1901/4.1/117 számú, "Baráti kapcsolat két keréken - Tata és Szőgyén között" című Interreg projekt keretében valósult meg, az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával.

www.skhu.eu

www.rdvegtc-spf.eu

#Cyclocoop