Koronavírus információs vonal telefonszáma: 06 80 277 455; 06 80 277 456

Biztonságos gumiburkolatot kap a Máltai játszókert

Új, biztonságos gumiburkolatot kap hamarosan a Jázmin Iskola udvarán lévő Máltai játszókert, ahol már folynak a munkálatok.

 

A játszókertet 2015 nyarán a Magyar Máltai Szeretetszolgálat helyi csoportja és Tata Város Önkormányzata támogatásával alakították ki, miután korábban Borsó Tibor még tatai önkormányzati képviselőként felvetette az ötletet. A fejlesztés azzal a céllal valósult meg, hogy gyermekfelügyelettel is ellátott szabadidős játéktér jöhessen létre. A játszókert azóta beépült a Jázmin Iskola mindennapjaiba, tanítási idő után pedig bárki látogathatja, a gyermekek számára a Szeretetszolgálat biztosítja a felügyeletet.

Október 5-én, a helyszínen rendezett sajtótájékoztatóján Rigó Balázs alpolgármester elmondta: - Az önkormányzat a játszókert működtetéséhez, fenntartásához minden évben pénzügyi támogatást biztosít a Máltai Szeretetszolgálat Tatai Csoportjával kötött együttműködési megállapodás keretében. Emellett már korábban megszületett az az igény, hogy egy biztonságos, modern gumiburkolatot kapjon a helyszín a homokos talaj helyett. A kivitelezést az önkormányzat saját költségvetési forrásból biztosítja, az új burkolatot 270 négyzetméteren 12,5 millió forintból alakítják ki.

A modern gumiburkolat színes felső réteget kap majd, amelyet többek között egy jázmin virág fog díszíteni.

A Jázmin utcai iskola jelentős fejlesztésen esett át tavaly, a Tatabányai Tankerületi Központ projektjének köszönhetően ugyanis 2020 őszére épületgépészeti, villamossági és akadálymentesítési munkákat végeztek el, melyek nyomán megszépült az intézmény: burkolat és nyílászáró cserékre, egy új csoportszoba kialakítására, akadálymentesített feljáró és mosdó építésére került sor. A projekt keretében pár hónappal később egy rekortán borítású sportpályát is kialakítottak az udvaron. Emellett a körzetben további sportos fejlesztések is zajlottak a közelmúltban, hiszen a Bacsó Béla úti lakótelepen 2018-ban átadtak egy „C” típusú sportparkot, majd ezt követően egy új műfüves grundpályát is.