Koronavírus információs vonal telefonszáma: 06 80 277 455; 06 80 277 456

Módszertani nívódíjat kapott a tatai múzeum

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Országos Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ nívódíjjal tüntette ki a Kuny Domokos Múzeum „Stop Motion Múzeumi Fotóstábor” című programját. A tatai múzeum munkatársai ezen a címen múzeumpedagógiai nyári tábort szerveztek, amely a vizuális és digitális kompetencia fejlesztését célozta meg a fényképezés történetén keresztül.

 

A tábor célcsoportja az általános iskola felső tagozata, valamint a gimnáziumi korosztály, akik rendkívül sokat és válogatás nélkül fotóznak.

A program kidolgozói a fiatal korosztály életkori sajátosságait figyelembe véve valósították meg az igen sokrétű, tartalmas, változatos technikákat és módszereket magukban foglaló gyakorlati foglalkozásokat. A nívódíj indoklása szerint a fotóstábor újszerűsége, hogy olyan területet dolgozott fel, ami a fiatalok számára egy ismert, mindennapi tevékenység, de annak mélységeibe, technikai lehetőségeibe nem látnak bele igazán. A program nagyon sok ponton kapcsolódik a fiatalok iskolában megszerzett passzív tudásához, és az iskola korlátozott lehetőségei közül kilépve, múzeumi környezetben mindezek a gyakorlatban is hasznosulni tudnak.

A fiatal korosztály ilyen irányban történő fejlesztése képes megváltoztatni a szemléletüket, formálni az értékrendjüket, és teret ad a tehetségük kibontakozásának. A tematikus múzeumpedagógiai foglalkozássorozat más múzeumok számára is adaptálható.

Gratulálunk a Kuny Domokos Múzeumnak az elismeréshez, további szép szakmai sikereket kívánunk az intézmény munkatársainak!