Koronavírus információs vonal telefonszáma: 06 80 277 455; 06 80 277 456

Szabadtéri szezonzáró napot tartott a városi teniszklub

Az idei szabadtéri szezon búcsúztató napját rendezte meg október 9-én a Tata Városi Tenisz Klub a Cseke-ligetben. A helyszínen Schwarczenberger Istvánra, a Güntner-Tata Kft. idén elhunyt alapító ügyvezető igazgatójára, a klub egykori elnökére, a barátra és sporttársra emlékeztek a nap folyamán.

 

Délelőtt meghívásos, sorsolásos versenyeket játszottak egymással a Schwarczenberger Istvánnal legtöbbet teniszező partnerek, majd egy közös megemlékezést és ebédet követően szezonzáró páros versenyekre várták a klubtagokat, a tenisz kedvelőit. A helyszínen Schwarczenberger Tamás úgy nyilatkozott: - Nem volt nehéz összehozni a csapatot, mindenki szívesen jött játszani és emlékezni, ami nagyon jó érzés, hiszen igazi nagy barátságok szövődtek a teniszpályákon.

A Tata Városi Tenisz Klub tavaly indította el tervezett fejlesztéseinek 1. ütemét, 2020 őszén ennek nyomán adtak át két gyerek teniszpályát, melyeken a kezdők nyugodt környezetben ismerkedhetnek a sportággal, így gyorsabban tanulnak és élvezetesebb számukra a játék. A teniszklub idén folytatta a fejlesztéseket, önerőből valamint az önkormányzat CLLD pályázati forrásából ugyanis a teniszpályák mellé egy öltöző-fürdőt és egy klubházat építettek. Szabó Barnabás, a klub elnöke elmondta, ennek célja egyrészt az, hogy a teniszt is bevezessék az iskolai oktatásba, valamint hogy élénkítsék, erősítsék a klubéletet. A szezonbúcsúztató napra meghívást kapott Michl József polgármester, aki bejelentette, a város továbbra is támogatja a klubot, miután a képviselő-testület szeptemberi ülésén döntést hozott a Cseke-tó partján, a horgászház mellett található épület bérbeadására vonatkozó pályázatról. A döntés értelmében az épületet hosszabb távra bérbe adja a város, a bérlő a bérleti díj nagy részét előre kifizeti, s emellett vállalja, hogy az ingatlant megújítja és kinyitja a Cseke-tó parti sétány felé is. Az előre megkapott bérleti díjat az önkormányzat átadja a teniszklubnak, a klub pedig a pénzből továbbfejleszti a pályáit és azok környékét. Ezzel megvalósulhat a pályák lefedése és pedig biztosított lesz, hogy télen is használni lehessen azokat.