Koronavírus információs vonal telefonszáma: 06 80 277 455; 06 80 277 456

Megalakult a tatai Ifjúsági Kerekasztal

Október 12-én a Városháza Fischer termében tartotta alakuló ülését a tatai Ifjúsági Kerekasztal.

 

Az együttműködés célja, hogy összefogja városunkban az ifjúsággal foglalkozó szakembereket, válaszokat találjon az aktuális szakmai kérdésekre, célokat, feladatokat határozzon meg. Az első találkozó témái között szerepelt a készülő ifjúsági és gyermekjogi stratégia, a novemberi ifjúsági közmeghallgatás előkészítése valamint az idei IKSZ börze is.

Rigó Balázs alpolgármester a kerekasztal vezetőjeként a Városházán elmondta: - Számos apropója volt az első találkozásnak, hiszen többek között készül a városi gyermekjogi és ifjúsági stratégia, s a két dokumentum szorosan összefügg egymással. A megalkotásukhoz korábban mér kikértük a Tatán működő, fiatalokkal, gyerekekkel foglalkozó intézmények javaslatait, de szerettünk volna személyesen is találkozni mielőtt a stratégiák a képviselő-testület elé kerülnek. Rigó Balázs hozzátette: - Bízom benne, hogy sikerül Tata Város Diákönkormányzatának (TAVIDÖK) munkáját is új alapokra helyezni, mert az elmúlt évben a koronavírus járvány jelentősen korlátozta a működésüket. A  korábban meghirdetett ifjúsági kérdőívünkre adott válaszokból az derült ki, hogy új lendületre van szüksége a tatai diákönkormányzatnak, a kerekasztal pedig ezt is szolgálja, hogy új szereplőket szólítsunk meg, akik aztán tudnak segíteni a TAVIDÖK munkájának aktívabbá, szélesebb körűvé tételében.

Az Ifjúsági Kerekasztal résztvevői a jövőben a tervek szerint negyedévente, de ha szükséges, akkor ennél gyakrabban is összeülnek majd.