Koronavírus információs vonal telefonszáma: 06 80 277 455; 06 80 277 456

A IV. IKSZ Börzére készül a tatai népfőiskola

Népfőiskolánk a Tata Város Önkormányzatával kötött közművelődési megállapodás alapján 2018. óta szervezi a középiskolásoknak szóló Iskolai Közösségi Szolgálat Börzét, melyen a standoló civil szervezetek személyesen mutatkozhatnak be a tatai, érettségit adó oktatási intézménybe járó 9. és 10. osztályos diákoknak, beszélgethetnek velük tevékenységeikről, ajánlhatják magukat az önkéntes munkaórák eltöltésére.

A megbeszélésen egyelőre az előkészületek történtek meg a nagyszabású eseményre. Fontos az előzetes információk átadása a civil szervezetek részére, hogy a jövő heti rendezvényen elegendő hely, asztal, az „ikszes útlevéllel” érkező diákokat kiválóan előkészített és gördülékenyen megvalósuló börze fogadja. Tapasztalataink szerint sok száz tanuló felvonul majd a standok előtt, így az egyesületek, alapítványok tagjainak is kellő felkészültséggel kell fogadniuk a várhatóan számosan érkező kérdéseket, látványosan, élményszerűen bemutatni a feladatokat, felvillantani a sokrétű tevékenységek legvonzóbbjait.

S amikor „zsák” a foltját”, azaz az önkéntes feladatokra készen álló diákokat megtalálják a civil szervezetek – nos maga a program 2012. 10. 22-én, pénteken 9.30-kor kezdődik. Helyszíne: Güntner Aréna Városi Sportcsarnok (Tata, Kőkút köz).

Minden érdeklődő diákot szeretettel várunk!

(Írás és fotó: Magyary Zoltán Népfőiskolai Társaság)