A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Európai Hulladékcsökkentési Hét: november 20 – 28.

A 2009-ben indult Hulladékcsökkentési Hét (EWWR - európai főkoordinátora a brüsszeli ACR+ szervezet, honlapja: https://ewwr.eu/) egy olyan kezdeményezés, amelynek célja a fenntartható erőforrás- és hulladékgazdálkodással kapcsolatos szemléletformáló tevékenységek megvalósítása.

 

A szervezet céljai között szerepel többek között a tudatosság növelése a hulladék csökkentésére, a termékek újrahasznosítására, újrahasználatára és az anyagok újrafelhasználásra vonatkozóan, mozgósítani és ösztönözni az európai polgárokat, hogy összpontosítsanak négy kulcsfontosságú cselekvési témára: csökkentés; újrafelhasználás; újrahasznosítás; energia újrafelhasználás.

Ennek keretében minden évben önkéntesek saját akcióötleteiket megvalósítva hívják fel a figyelmet a hulladék keletkezés megelőzésének, a keletkezett mennyiség csökkentésének, a termékek újrahasználatának, valamint az anyagok újrahasznosításának fontosságára.

A Hétre 5 kategóriában lehet akcióötlettel regisztrálni: államigazgatási szerv/hatóság, egyesület/civil szervezet, gazdálkodó/ipari szervezet, oktatási intézmény, magánszemély. A hazai pályázók közül a legjobbakat a nemzetközi versenyre delegálják.

Az idei év témája a „Körkörös közösségek”! Ennek szellemében olyan akciókat várnak, melyek a körforgásos gazdaságra vonatkozó helyi megoldások ösztönzésére irányulnak, valamint a fenntarthatósággal, hulladékmentességgel, illetve hulladékcsökkentéssel kapcsolatos közösségépítést tűzték ki célul.

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét minden évben november utolsó hetében kerül megrendezésre.

Regisztrálni az alábbi linken lehet:

https://hulladekcsokkentesihet2021.hu/

Az idei hulladékcsökkentési hétre 2021. november 20 - 28-án kerül sor.

A regisztráció határideje: 2021. november 17. szerda, 12:00 óra