A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Átadták az idei Öveges ösztöndíjakat

A Városháza dísztermében került sor az idei Öveges József Tanulmányi Ösztöndíjak kihirdetésére október 15-én. Az önkormányzat ösztöndíjait Michl József polgármester és Rigó Balázs alpolgármester adta át.

 

Az Öveges József Tanulmányi Ösztöndíj olyan tatai állandó lakóhellyel rendelkező, nappali tagozatos, felsőoktatásban alapképzésben, osztatlan mesterképzésben vagy mesterképzésben tanuló hallgatónak adományozható, aki a díj elnyerését megelőző tanév mindkét félévében 4,0-nál magasabb tanulmányi átlagot ért el és még legalább egy tanéve van hátra a tanulmányai befejezéséig.

A díjat évente maximum tíz hallgatónak lehet odaítélni: öt hallgatónak, akik  humán tudományterületen és öt hallgatónak, akik természettudományi-műszaki szakterületen tanulnak. A díj odaítéléséről a mindenkori oktatási feladatokkal foglalkozó bizottság javaslatának figyelembevételével Tata polgármestere dönt. A díj az odaítélést tanúsító díszoklevélből és egy tanév 10 hónapjára szóló ösztöndíjból áll. Az ösztöndíj havi összege 12 000 Ft.

Rigó Balázs a Városházán úgy nyilatkozott: - Fontos cél számunkra, hogy ilyen módon is segítsük, támogassuk, elismerjük azoknak a munkáját, akikre esetleg a későbbiekben is számíthat a város, mert visszatérnek hozzánk dolgozni, akár az önkormányzathoz vagy intézményeihez. A terveink között szerepel egy aktív, élő alumni hálózat kialakítása, melynek segítségével folyamatosan kapcsolatban tudunk maradni azokkal, aki korábban már részesültek az Öveges ösztöndíjban. Az ösztöndíjasaink szakértelmére, tapasztalatára és véleményére tehát számítunk, mint ahogyan ők is számíthatnak a városra – mondta Tata alpolgármestere.

A Humán és Ügyrendi Bizottság javaslatának figyelembe vételével Tata  polgármestere Öveges József Tanulmányi Ösztöndíjat adományozott a 2021/22-es tanévre:

-Berendi Viktóriának - Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézet,  gitártanár

-Csölley Martinnak - Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem oratórium és dalének szak

-Havranszki Leventének - Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Kar Orvosi Diagnosztikai Analitikus szak

-Hegedűs Péternek - Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar, mérnökinformatikus szak

-Illés Annának - Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem műszaki menedzser szak

-Musicz Mirjamnak - Semmelweis Egyetem általános orvosi kar

-Pekár Balázsnak - Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar gyógytornász

-Tillmann Márknak - Széchenyi István Egyetem Járműmérnöki szak, jármű üzemeltetési szakirány

-Virág Dománnak - Budapesti Corvinus Egyetem pénzügy-számvitel szak

- és Zubek Tímeának - Pécsi Tudományegyetem Természettudományi és Bölcsészettudományi Kar testnevelés-történelem szak

Az ösztöndíj pénzügyi fedezetét 2021-ben „A Humánszolgáltatások fejlesztése Magyary Zoltán mintajárásában” elnevezésű EFOP-1.5.2-16-2017-00043 azonosítószámú projekt keretén belül biztosítja az önkormányzat.