Koronavírus információs vonal telefonszáma: 06 80 277 455; 06 80 277 456

A helyi óvoda és az önkéntes tűzoltók részesültek az agostyáni búcsú jótékonysági bevételéből

Idén az agostyáni Bergengócia Óvoda és az Agostyáni Önkéntes Tűzoltó Egyesület is részesült a nyár végi agostyáni búcsú jótékonysági bevételeiből, az adományokat október 25-én adták át.

 

Agostyánban hagyományosan augusztus utolsó hétvégéjén rendezik a Szent Ágoston-napi búcsút, ebben az évben a kétnapos rendezvény tombolajátékából valamint a jótékonysági vásárból befolyt összegből támogatja a városrész közössége a helyi óvodát és az önkéntes tűzoltókat.

Rigó Balázs alpolgármester úgy nyilatkozott: - A tombolával 100.000 forintot sikerült gyűjteni, ami az elmúlt évekhez hasonlóan ebben az esztendőben is a Tatai Geszti Óvoda Agostyáni Tagintézményének fejlesztését segíti. Elmondhatjuk, hogy idén is sikeres volt a búcsú, melynek megszervezéséért nagy köszönet jár dr. Varga Andrásnak és természetesen azoknak az agostyániaknak, akik segítettek az adományok gyűjtésében vagy éppen maguk is adományozók voltak. 51 tárgyat ajánlottak fel a tombolanyerteseknek, a felajánlások összegyűjtését Kádas Judit és Fohner Zsolt koordinálta.

Az adományok másik része a Szatai Beatrix által szervezett jótékonysági vásáron keresztül folyt be, ezt az összeget - 80 ezer forintot - az Agostyáni Önkéntes Tűzoltó Egyesület kapta. Dr. Varga András, a körzet önkormányzati képviselője ezzel kapcsolatban elmondta: - Az egyesület munkája szép példája a közösségépítésnek is, hiszen azok az emberek, akik másokon segítenek, megtalálják egymást. Ez azért nagyon fontos mert egy család, egy település vagy akár egy nemzet akkor marad fenn, ha igazi közösségként él egymást segítve, támogatva.

Tata Város Önkormányzat Képviselő - testülete 2021-ben Tata Városáért kitüntetés arany fokozatát adományozta civil szervezetként az Agostyáni Önkéntes Tűzoltó Egyesületnek augusztus 20-án. Az egyesület a búcsún befolyt adományt eszközbeszerzésre fordítja majd.