Koronavírus információs vonal telefonszáma: 06 80 277 455; 06 80 277 456

Elismerések átadására is sor került az idei gyásznapi koncerten

November 4-én este a Magyar Honvédség 25. Klapka György Lövészdandár Zenekara adott koncertet a nemzeti gyásznap alkalmából a Piarista Rendház dísztermében.

 

A helyszínen Purgel Zoltán alpolgármester és dr. Horváth József jegyző adott át Dr. Mészáros Gábor emlékérmeket. Az emlékérmet a 2020/21. évi világméretű koronavírus-járvány idején, a Tatán és térségében élők egészsége érdekében végzett áldozatkész szolgálatért és példamutató helytállásért adományozza az önkormányzat személyeknek, munkaközösségeknek, civil szervezeteknek. Az elismerést korábban a Lövészdandár teljes személyi állománya, közössége nevében Lőrincz Gábor dandártábornok vette át Michl József polgármestertől október 22-én. Emellett elismeréseket azok kapnak, akik kiemelten is szerepet vállaltak a helyi védekezésben, különösen az oltópontokon zajló valamint a kórházi munka segítésében, nekik ezzel személyesen is köszönetet mond az önkormányzat. Külön elismerésben a lövészdandár állományából 44-en részesülnek, közülük a koncerten jelenlévők vették át a Piarista Rendházban a nevükre szóló emlékérmeket. Köszönjük a tataiakért és kistérségünkben élőkért végzett áldozatos szolgálatukat!

A novemberi 4-i koncerten a közönség idén is változatos műsort hallhatott. Ezzel kapcsolatban Balázs Attila őrnagy elmondta: - a zenekar a nemzeti gyásznap adta apropó ellenére is derűs hangulatban készült a fellépésre, aminek az volt az oka, hogy a pandémiás időszak után már nagyon várták a személyes találkozást a közönséggel.

Az előadáson többek között kifejezetten fúvós zenekarra írt, valamint Verdi és Ennio Morricone műveket is játszott a Magyar Honvédség 25. Klapka György Lövészdandár Zenekara.