Koronavírus információs vonal telefonszáma: 06 80 277 455; 06 80 277 456

Habsburg Ottó élete képekben

A Tatai Református Gimnázium MIND Galériájában „Habsburg Ottó - Életút és örökség” címmel nyílt kiállítás november 8-án.

 

A tablóképekből álló tárlatot a Habsburg Ottó Alapítvány hozta el városunkba, melynek elsődleges célja Habsburg Ottó szellemi és tárgyi örökségének méltó megóvása, egységes gyűjteménnyé rendezése, feldolgozása és kutathatóságának biztosítása. Prőhle Gergely, a Habsburg Ottó Alapítvány igazgatója a kiállítás megnyitóján elmondta: - Habsburg Ottó írott hagyatéka négy évvel ezelőtt érkezett Magyarországra, s az alapítvány kapta meg azt a feladatot, hogy ezt a hagyatékot feldolgozza, rendszerezze és digitalizálja, majd pedig hozzáférhetővé tegye. Az alapítványnak feladata a szellemi örökség népszerűsítése is, s ennek az egyik első lépése az életút tablóképeken való bemutatása. Minden fiatal középiskolásnak tanulságos lehet Habsburg Ottó gyermekkora, tanulmányai és az, hogy miképpen válhatott egy jelentős európai értelmiségivé - nyilatkozta Prőhle Gergely.

A tavaly januárban útnak indított kiállítás körútját a koronavírus-járvány jelentősen befolyásolta, eddig közel 20 helyszínen járt, és külföldön is érdeklődnek iránta, hiszen már hat nyelven tudják bemutatni. A Tatai Református Gimnáziumban november 17-ig látható tanítási napokon 8 és 16 óra között, de ezt követően is városunkban marad és más iskolákban is bemutatják majd.