A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

A tavalyi évhez képest csökkent a lomhulladék mennyisége

Befejeződött az idei városi lomtalanítás, melynek eredményeiről Purgel Zoltán alpolgármester és Acsai Zoltán, a Tatai Városgazda Nonprofit Kft. ügyvezetője tartott sajtótájékoztatót november 23-án.

 

Az őszi lomtalanítás október 8-án kezdődött és öt körzetben valamint az üdülőterületeken zajlott, emellett külön, központilag gyűjtötték a veszélyes és az elektronikai hulladékokat. Purgel Zoltán a sajtótájékoztatón elmondta: - Nagy köszönet jár a Városgazda munkatársainak a pontos és precíz munkáért, melyet másfél hónapon át tervszerűen elvégeztek, és természetesen köszönjük a tataiaknak is, hogy betartották azokat a szabályokat, amelyekre korábban felhívtuk a figyelmet. Városunk alpolgármestere hozzátette, az összesített számok alapján elmondható, hogy idén nagyságrendileg egy harmaddal kevesebb mennyiségű lomhulladékot kellett elvinni, mint az elmúlt esztendőben.

A mögöttünk álló hetekben a Városgazda munkatársai a magáningatlanoknál keletkezett lomhulladékokat szállították el, ingatlanonként 1 köbméter térfogathatárig. Idén először, a fokozott balesetveszély miatt az üvegezett ajtókat, ablakokat és bútorokat csak üvegmentesített állapotban lehetett kihelyezni. Elektronikai és veszélyes hulladékból az elmúlt esztendőkhöz hasonló mennyiséget gyűjtöttek be, veszélyes anyagokból több, mint 6 tonnát, elektronikai készülékekből pedig valamivel több, mint 50 tonnát.

Acsai Zoltán az ez évi adatokkal kapcsolatban tájékoztatott arról, hogy a  lakossági lomhulladék mennyisége 400 tonna körül alakult, ami jelentős csökkenés 2020-hoz képest, tavaly ugyanis 620 tonna lomot szállított el a Kft. A 400 tonnányi hulladék a 4-5 évvel ezelőtti helyzetet tükrözi, az azóta eltelt években aztán folyamatosan emelkedett a mennyiség, ez a tendencia idén ősszel fordult vissza.