A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Új tornacsarnoka van a tatai laktanyának

Új tornacsarnok átadására került sor november 23-án a MH. 25. Klapka György Lövészdandárnál, ahol a laktanya régi, sportolásra már alkalmatlan épülete újult meg.

 

A helyszín belső elrendezésének kialakításakor valamint az eszközpark kiválasztásakor a cél a multifunkcionalitás volt, így az egyéni sportolási lehetőségek biztosítása mellett szakasz szintű katonai testnevelés kiképzés foglalkozásokat - egy időben akár többet is - lehet tartani a csarnokban, ahol a tervezett végleges eszközpark beszerzését követően egyszerre akár 40-50 fő is sportolhat majd. A modern, 21. századi körülmények között a dandár katonáinak lehetőségük lesz önállóan, vagy irányított formában szinten tartani és fejleszteni edzettségi szintjüket függetlenül attól, hogy erejükön, gyorsaságukon, vagy állóképességükön akarnak javítani. Emellett a csarnokba tervezett mászófal lehetőséget biztosít arra is, hogy a katonák alpin, illetve sziklamászó alaptechnikákat sajátíthassanak el laktanyán belül, függetlenül az időjárási körülményektől.

Az új tornacsarnok névadója Kolozsvári György posztumusz hadnagy, aki hősi halált halt 2010. szeptember 07-én Afganisztánban, az 1. Lövészzászlóalj, 3. Lövészszázad vezénylőzászlósaként. Beosztottjai nagyon szerettek együtt szolgálni vele, gondoskodó és a munkájában kiemelkedően precíz ember volt, aki nagy hangsúlyt fektetett a katonaéletre való nevelésre. Halála után az. 1. Lövészzászlóalj nem csak egy kiváló katonáját veszítette el, hanem azt az altisztet is, akinek kiemelkedő szerepe volt a csapatépítésben. A tatai dandár közlése szerint: „Az állományt rendkívüli büszkeséggel tölti el, hogy egy olyan katonáról nevezték el az alakulat felújított tornacsarnokát, aki szolgálati ideje alatt a kitartás, az alázat és az erő felbecsülhetetlen értékét képviselte, hiszen a katonai pályafutással együtt járó fizikai és mentális megpróbáltatások is ugyanezen alapszanak. A katonák fizikai felkészültsége állandó kísérője ennek a hivatásnak, ezért nem is lehetne méltóbb névadója a tornacsarnoknak, mint Kolozsvári György, akinek neve a jövőben is együtt él a tatai katonákkal a mindennapi életben, képviselve a szolgálatra való felkészültség rendkívüli jelentőségét.”