A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Új gyárcsarnokot avatott Tatán a Tom-Ferr Zrt.

Hivatalosan is átadták a Tom-Ferr Zrt. tatai autóalkatrészgyártó gyáregységét.

A tatai ipari parkban, közvetlenül az M1-es autópálya mellett felépített gyártóüzem 4400 m2-es gyártófelülettel és 440 m2 irodarésszel a legmagasabb színvonalon és az autóipari követelményeknek eleget téve szolgálja ki jövőbeni partnereit. A nagy pontosságú csődarabolás mellett – amelyet immáron három darabológép lát el – préselési, csővégmegmunkálási és csőhajlítási műveletekkel bővítette profilját az autóipari üzletág. A gyár minden eleme a mai autóipari követelményeket figyelembe véve épült. A vállalat célja, hogy elsősorban a csőalkatrészek megmunkálásában vezető pozíciót szerezzenek a térségben.
A rendezvényen Michl József polgármester elmondta: Tatán alacsonyabb az országos átlagnál a munkanélküliség, a városban élők közül viszont még mindig 3 ezer ember naponta más városba kell, hogy munkába induljon. A tatai önkormányzat célja, hogy ezeket a családfőket hazahozza és itt Tatán tudjon munkát biztosítani számukra. Ehhez a törekvéshez a régi tatai nagy múltú cégek mellett, az ipari parkban letelepülő új cégek és vállalkozások jelentenek nagy segítséget. Ezért nagy öröm minden új munkahelyteremtő vállalkozás, minden új cég megjelenése Tatán. Külön öröm a városnak – mondta a polgármester, hogy a Tom-Ferr cég Tatát választotta.
Laczkó Oszkár vezérigazgató köszöntőjében kiemelte: a beruházásnak köszönhetően, korszerű egyéni igényeket tudnak kielégíteni és lehetőséget teremtettek arra, hogy megfelelő minőségű és termékkínálatú áron tudjanak szállítani partnereiknek. A csarnok építését 2007. októberében kezdték el, melyet közel 7 hónap alatt sikerült felépíteni. Idén júliusban pedig már megkezdődött a termelést a tatai gyáregységben.