Koronavírus információs vonal telefonszáma: 06 80 277 455; 06 80 277 456

X. Barlang/ Grotta kiállítás - „EGY KIS VILÁG MAGA”

A Kuny Domokos múzeum tizedik alkalommal rendezi meg a Barlang/Grotta kiállítást Tatán a Törökkori bejáróban 2022. szeptemberében.

Az idei kiállítás alcíme: „EGY KIS VILÁG MAGA”

 

Az alcím Petőfi Sándortól vett idézete azt jelzi, hogy szándékunk a Petőfi-emlékév rendezvénysorozatához csatlakozni. A témát nem kötjük meg, bár az idézet nyilvánvalóan az otthon és a haza fogalmainak értelmezésére, érvényességére kérdez rá. Válaszokat várunk a haza, a szabadság és kötődés fogalmaira, de szívesen látjuk a témára bármilyen formában reflektáló alkotásokat, a külső és belső táj képeit is.

A kiállításra jelentkezhetnek 40 évnél fiatalabb professzionális képzőművészek valamint a művészeti egyetemek hallgatói festménnyel, grafikával, szoborral, installációval. A kiállítás meghívásos és szabad beadásos rendszerben kerül megrendezésre. A korábbi Grottákon kiállítók meghívottként szerepelhetnek korhatár nélkül. Jelentkezni augusztus 7-ig lehet e-mailben.

Kérjük a jelentkezők küldjenek a torokkorikiallitas@gmail.com e-mail címre maximum 5 db képet JPG formátumban (1 M-5M), címmel, mérettel, technikával és készítési évvel együtt), és egy rövid szakmai önéletrajzot. A kiállítandó képek mérete ne haladja meg az 1m x 1m-t. A pályázat eredményéről, képek leadásáról, és a megnyitó pontos idejéről mindenkit e-mailben értesítünk. A képeket kiállításra kész állapotban kérjük leadni. A kiállítás anyagából katalógus készül.

A kiállítási anyagok gyűjtése Budapesten (helyszínt később egyeztetünk a kiállítókkal), Zalaegerszegen és Tatán a Vármúzeumban lesz. A legjobb alkotók a következő évben lehetőséget kapnak önálló kiállításra a Vármúzeumban.

A korábbi Barlang/Grotta kiállításokon résztvevőknek nem kell önéletrajzot küldeniük, elég a kiállításra szánt munkákat elküldeni.

Megkérünk mindenkit, hogy tartsák be a jelentkezési határidőt!

Jelentkezési határidő: 2022. augusztus 7.

További információ:
Kövesdi Mónika 20/ 5795716
Kammerlohr-Kováts László 70/3186311
torokkorikiallitas@gmail.com

(Kövesdi Mónika, Kuny Domokos Múzeum)