Koronavírus információs vonal telefonszáma: 06 80 277 455; 06 80 277 456

Jövőre kezdődik Tatán az új óvoda építése, bővítenék a bölcsődei férőhelyeket is

A város a Bartók és a Kuckó Óvoda helyett egy új korszerű intézmény építésére nyújtott be pályázatot, mellyel 150 millió forintos támogatást nyert el. A Bartók Béla Óvoda bővítésének megkezdése 2009-ben várható, az építkezés teljes költsége pedig meghaladja a 242 millió forintot.

A beruházással kapcsolatos intézkedések és döntés előkészítések a testület elé kerülnek, azonban az építkezés időtartama alatt a gyermekek átmeneti elhelyezéséről már most döntött az önkormányzat.
Az óvoda gyermeklétszáma 54 fő. A két csoport elhelyezését oly módon kell megoldani, hogy mindkét csoport egy helyen kerüljön elhelyezésre – hangzott el tatai képviselő-testület október végi ülésén.
A döntésnél fontos szempont volt, hogy az építkezés idejére egy olyan helyet találjanak a gyermekek számára, mely az óvodai előírásoknak legjobban megfelel.
Az önkormányzat több lehetőséget is megvizsgált. A testületi döntés értelmében a Bartók Béla Óvoda bővítésének, felújításának időtartamára a gyermekek elhelyezését a Juniorka Óvodában oldják meg.
Ez a megoldás a leginkább költséghatékony, a probléma csupán az, hogy az óvoda épülete nem a városközpontban helyezkedik el. Szakmai szempontból viszont ez az épület a legmegfelelőbb, a kialakítás és a körülmények alkalmasak a gyermekek elhelyezésére. Átmeneti jelleggel és kisebb átalakítással az elhelyezés gyorsan megvalósítható- mondta Robozné Schőnfeld Zsuzsanna alpolgármester.
Az óvoda építésének várható időtartama 5-8 hónap, amely a nyári szünet idejét is magába foglalja, ugyanakkor a leállás a szülők munkahelyi elfoglaltsága miatt nem haladhatja meg az 1 hónapot.
Azoknak a szülőknek, akiknek az átépítés ideje alatt Juniorka Óvodában történő elhelyezés gondot okoz, lehetőséget biztosít az önkormányzat arra, hogy többi óvodába - ahol a létszám megengedi - az átmeneti időszakban fogadják a gyermekeket.
A testületi ülésen elhangzott, hogy megoldást kell találni a bölcsődei férőhelyek bővítésére vagy egy új intézmény létrehozására is. A városban egyre több kisgyermekes szülő szeretné bölcsődébe adni gyermekét– mondta az alpolgármester asszony-sajnos azonban nincs elegendő férőhely a bölcsődékben. Ezzel szeretnénk segíteni a tatai családokat. Az alpolgármester már májusban felhívta a testület figyelmét erre a problémára, azóta keresik a lehetőségeket Tatán a bölcsődei férőhelyek növelésére.