A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Adócsökkentés Tatán

Az európai országok a válságkezelő megoldási lehetőségek közül elsősorban az adócsökkentést látják a jó megoldásnak. A szocialista magyar kormány ezzel szemben 2009- re is adót emel. Michl József Tata város polgármestere és a Fidesz – KDNP frakció Tata Város Önkormányzatának képviselő-testülete elé - a kormányzati politikával ellentétben - helyi adócsökkentésre tesz javaslatot.

A polgármester a tatai vállalkozások működőképességének megőrzése érdekében nem támogat semmilyen helyi adó emelést, sőt az iparűzési adó mértékének csökkentését és az adómentes adóalap törvényi maximum összegre történő emelését kezdeményezi.
Ezzel a döntéssel Tatán 1500 vállalkozás mentesül az iparűzési adó befizetése alól.

A bizottságok december 5-én kézhez kapták azt a rendelet tervezetet, mely szerint az alábbi helyi iparűzési adócsökkentésre kerülhet sor Tatán.

A tatai vállalkozások működőképességének megőrzése, a munkahelyek megtartása érdekében ezért Michl József polgármester az alábbi javaslattal él:

A mentes vállalkozási szintű adóalap 2 millió forintról 2,5 millió forintra emelkedjen.
Az iparűzési adó mértéke pedig 2%-ról 1,9 %-re csökkenjen.

A tatai képviselő-testület december 17-én dönt.

1,9 %iparűzési adómértékkel számolva, valamint 2,5 millió forint adómentes adóalapot figyelembe véve több mint 50 millió forint marad a tatai vállalkozóknál.