A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Ingyenes egészségügyi szűrődélután Naszályon

Szenior Sport-Aktív Életmód Egészségfejlesztő program keretében tavaly és idén pályáztunk és megvalósítottuk a Tatai Kistérségi Többcélú Társulás segítségével a senior aktív életmód programot.

A egészségmegőrző program-sorozaton során idén májustól októberig egészségügyi előadásokkal, és mozgásórákkal, pilátesz tornával vártuk a település és kistérség senior korú lakosságát. A egész senior aktív program zárásaként ingyenes szűrő délutánt szerveztünk az időseknek a Művelődési házban. A vártnál is nagyobb érdeklődésre számot tartó délutánon lehetőség volt, ingyenes testzsír, testsúly, vérnyomás-mérésre, táplálkozási tanácsadásra, vércukor, koleszterin mérésre, légzésfunkció és csontritkulás mérésre és gyógyászati segédeszközös számítógépes talpvizsgálatra is. A szűrődélutánon a vizsgálatokat és a tanácsadásokat a naszályi Háziorvosi Szolgálat és az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat Tatabányai Intézetének munkatársai végezték. A délutánon 117 érdeklődőt fogadtunk.

A sikerre való tekintettel, terveink szerint jövő tavasszal pályázati támogatástól függetlenül is szervezünk egy szűrőnapot, a Háziorvosi Szolgálat, az önkormányzat és a Kistérségi ÁNTSZ szakembereinek közreműködésével.