Koronavírus információs vonal telefonszáma: 06 80 277 455; 06 80 277 456

Együttműködést ajánlott a rendőrség a kistérségnek

A tatai rendőrkapitányság kezdeményezésére 2009. február 19-én üléseztek a tatai kistérséghez tartozó települések polgármesterei. A fórum témája a térség közbiztonsága volt.

 

A megbeszélés keretében a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, Dr. Gorgosilits Fábián ezredes, valamint a Tatai Rendőrkapitányság vezetője, Dr. Friedrich Gábor r. őrnagy tájékoztatta az egybegyűlteket a térség jelenlegi közbiztonsági helyzetéről, a rendőrség lehetőségeiről, az együttműködés területeiről, módozatairól. Dr. Gorgosilits Fábián ezredes kiemelte a kistérségi településeken működő különböző szervezetek (rendőrség, polgárőrség, önkormányzatok) és a lakosság közötti együttműködés fontosságát, szorgalmazta ennek szorosabbra fűzését, az erők koncentrálását, a rendszeres kapcsolattartást és információcserét a hatékonyság fokozása érdekében. Ezt követően a települések jelenlevő képviselői tehették fel kérdéseiket és mondhatták el véleményüket, javaslataikat a településük közbiztonsági helyzetével kapcsolatosan. Naszály és Baj polgármesterei megköszönték az iskolarendőr és a külterületekre is odafigyelő körzeti megbízott munkáját. Michl József, a kistérség elnöke kiemelte, hogy 300-400 lakosonként kellene egy-egy rendőrnek dolgoznia a településeken, ha csak a jelenlegi rendőrségi létszámot tekintjük. Ösztöndíj programra és lakástámogatásra lát lehetőséget önkormányzati támogatásként.

A fórummal elkezdődött együttműködést a rendőrség képviselői a Tatai Kistérségi Többcélú Társulás munkájába történő bekapcsolódás révén is elő kívánják a jövőben mozdítani.