A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Hirdetmény népszavazásra

HIRDETMÉNY

A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG ELNÖKE
2008. március 9-re
ORSZÁGOS ÜGYDÖNTŐ NÉPSZAVAZÁST
TŰZÖTT KI.

A népszavazásra feltett kérdések:

EGYETÉRT ?E ÖN AZZAL, HOGY A FEKVŐBETEG-GYÓGYINTÉZETI ELLÁTÁSÉRT A JELEN KÉRDÉSBEN MEGTARTOTT NÉPSZAVAZÁST KÖVETŐ ÉV JANUÁR 1-JÉTŐL NE KELLJEN KÓRHÁZI NAPIDÍJAT FIZETNI?
~?~
EGYETÉRT ?E ÖN AZZAL, HOGY A HÁZIORVOSI ELLÁTÁSÉRT, FOGÁSZATI ELLÁTÁSÉRT ÉS A JÁRÓBETEG-SZAKELLÁTÁSÉRT A JELEN KÉRDÉSBEN MEGTARTOTT NÉPSZAVAZÁST KÖVETŐ ÉV JANUÁR 1-JÉTŐL NE KELLJEN VIZITDÍJAT FIZETNI?
~?~
EGYETÉRT-E ÖN AZZAL, HOGY AZ ÁLLAMILAG TÁMOGATOTT FELSŐFOKÚ TANULMÁNYOKAT FOLYTATÓ HALLGATÓKNAK NE KELLJEN KÉPZÉSI HOZZÁJÁRULÁST FIZETNIÜK?
~?~
A választópolgárok a névjegyzékbe történt felvételükről
2008. február 22-ig
kapnak értesítést.

A névjegyzék
2008. február 20-tól február 27-ig
tekinthető meg a polgármesteri hivatalban.

A szavazás 6.00 órától 19.00 óráig tart.

A VÁLASZTÓPOLGÁR SZEMÉLYESEN, LAKÓHELYÉN SZAVAZHAT.

A szavazás napján lakóhelyétől távol lévő választópolgár ? kérelmére ? belföldön igazolással, külföldön a Magyar Köztársaság nagykövetségein és főkonzulátusain adhatja le szavazatát.

Igazolás kiadását ajánlott levélben
2008. március 4-ig,
személyesen vagy meghatalmazott útján
2008. március 7-én 16.00 óráig,
a külképviseleti névjegyzékbe való felvételt
2008. február 22-én 16.00 óráig
lehet kérni a lakóhely szerint illetékes jegyzőtől.

Értesítem továbbá azon választópolgárokat, hogy akik a 2008. március 9-i népszavazás napján Tata városban kívánnak igazolással szavazni, ők ennek Tata város 01. sz. szavazókörében ? Tata, Hősök tere 9., Bláthy Ottó Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium ? tudnak eleget tenni.

Szintén ebben a szavazókörben adhatják le szavazataikat azon tatai polgárok, akiknek a lakcíme a lakcímbejelentésre vonatkozó jogszabály értelmében csak a Tata település megnevezést tartalmazza.

További részletes tájékoztatásért a polgármesteri hivatalban a választási irodához (Tata, Kossuth tér 1.) lehet fordulni.

Helyi Választási Iroda