Koronavírus információs vonal telefonszáma: 06 80 277 455; 06 80 277 456

További teendők

6. További teendők

A kedvező paraméterekkel beépíthető, infrastruktúrával ellátható, szabad felhasználásra értékesíthető ipari-logisztikai telkek fejlesztése, közvetlenül az autópálya mellett fekvő, jól megközelíthető területen zöldmezős beruházásként.
Az ütemezett  ingatlanhasznosítás,  illetve ipari telephely fejlesztés tervezett formái az eladás, bérbeadás, lízingelés, melyekbe beleértendő az ipari park területén létrehozandó különféle felépítmények létrehozása.
Az ipari tevékenységeknek a városok szívéből történő kitelepítése logisztikailag kedvező fekvésű, korszerű infrastruktúrával ellátott ipari területekre a gazdasági szféra és a lakosság számára egyaránt kedvező településfejlesztési törekvés, mely ipari parkok, így a Tatai Ipari Park létrejöttét is ösztönözte.
Ez eredményezte azt a tervet is, hogy Tata délnyugati határában, az autópálya és a város közötti mintegy 130 hektáros területen ipari park létesüljön. 
Az ipari park teljes területéből több mint 38,5 hektáron, 21 vállalkozás részvételével folyik már gazdasági tevékenység. A fennmaradó, mintegy 90 ha terület teljes egészében zöldmezős beruházásokat tesz lehetővé.
Az Ipari Park közúti, vasúti és vízi úton most is jól megközelíthető és a közeljövőben tervezett állami fejlesztések révén tovább javulnak a fejlesztési lehetőségeket alátámasztó közlekedési tényezők. A jelenlegi területen elkezdett üzleti és ipari park fejlesztés továbbvitelét tartjuk indokoltnak, továbbá az infrastruktúra teljes körű kiépítését, e mellett az ipari park szolgáltatási hátterének folyamatos fejlesztése is pozitív hatással lehet a befektetői szándékra, projekt tanácsadással, logisztikai szolgáltatások, üzletviteli szolgáltatások biztosításával szükséges vonzóbbá tenni városunkat. A helyi vállalkozások részére kis és középvállalkozói zóna létrehozására, ún. inkubátorházak kialakítására, a lakóterületek közé ékelődő ipari tevékenységek a már meglévő, és fokozatosan bővülő ipari területekre történő kitelepítésének megoldására van szükség (Északi (Mirelta) Ipari Park, Agostyáni úti iparterület, volt Baji úti téglagyár területe).

Tata Város Önkormányzata 2008-ban társadalmi vitára bocsátotta és elfogadta az Integrált Városfejlesztési Stratégiát valamint a Magyary tervet. A Város képviselőtestülete 2007-ben Gazdaságfejlesztési programot dolgozott ki és fogadott el. A Város Önkormányzata 2008-ban az Ipari és Logisztikai park Kft-ben többségi tulajdont vásárolt. A cél a város gazdaságának segítése a beruházásokon és a projekteken keresztül.

A Befektetési és Projekt Management Kft szakembereinek a feladata;

  • a társadalmi vitára bocsátott és a testület által elfogadott stratégiák és tervek, programok folyamatos aktualizálása és a dokumentumokban foglaltak megvalósulásának elősegítése.

Ennek érdekében:

  • A megvalósításhoz szükséges emberi és anyagi erőforrások bevonási lehetőségének kidolgozása, kutatása. (kutató, elemző, kreatív, fejlesztő munka)
  • A pályázati úton vissza nem térítendő forrást elnyert projektek megvalósulásának koordinálása korszerű projektmenedzsment módszerek alkalmazásával.
  • A projektekhez szükséges projektmenedzsment létrejöttének segítése, szervezése.
  • Új fejlesztési projektek azonosítása. A projektek tervezettségének növelése. ( tanulmányok, tervek,,) A megvalósításhoz szükséges szellemi ( szakértői adatbázis, kivitelezői adatbázis…) és anyagi források (vissza nem térítendő, befektetői, üzleti angyali, banki..)  felkutatása. A projektekhez szükséges projektmenedzsment létrejöttének segítése, szervezése már a projektkidolgozás, a tervezés időszakában.
  • A projektekhez szükséges partnerség építés elvégzése a projekt erősítése és a Város, elsősorban anyagi teherviselésének csökkentése érdekében.
  • A projektek kivitelezésének előkészítése, koordinálása.

Ennek személyi vonzata: 
IVT koordinátor, asszisztens, külső megbízási díjas projektpénzügyes, projekt-műszakis……esetenként jogi és közbeszerzési szakértő……