A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Hungaroton-hangjáték Tatán

Tatán a református gyülekezeti otthon adott helyet a Hungaroton-hangjáték vetélkedőnek, mely egy regionális szintű komolyzenei megmérettetés középiskolások számára. A műsorvezető az a Varga Károly volt, aki a Magyar Rádió munkatársaként 22 éven keresztül vezetett hasonló versenyeket.

 

A részletekről Gulyás Orsolya, a tatai Református Gimnázium tanára, az egyik zsűritag adott tájékoztatást: összesen harminc diák vett részt a rendezvényen, melyhez már előzetesen cd-s hanganyagot, illetve írásos anyagokat bocsátottak rendelkezésükre a felkészülésük segítése érdekében. A zsűri sokrétű feladatokon keresztül volt kíváncsi a fiatalok zenei műveltségére: a zeneszerzők életével, műfajokkal, művek születési körülményeivel, zenetörténeti korszakok jellegzetességeivel kapcsolatos kérdések hangzottak el. Külön kellett készülni zenés, énekes, illetve improvizatív produkcióval is.

A színvonalas előadásokat és a kiváló felkészültséget a zsűri „Arany Summa Cum Laude díjjal” jutalmazta, melyet két csapat, köztük a tatai Református Gimnázium diákjai is megkapták.