A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Újabb sikeres kezdeményezés: Fényes Családi Nap

Tata Város Önkormányzatának legújabb programja, az I. Fényes Családi Nap sikerrel zárult a téli Jég-Zene-Jégvirág Fesztiválhoz hasonlóan. A kiosztott karszalagok alapján több, mint kettőezer-háromszáz látogatója volt a rendezvénynek, mely az előzetes várakozásoknak megfelelően valóban minden korosztályt vonzott. Az időjárás is hozzájárult a programok zavartalan lebonyolításához: verőfényes napsütés fogadta a résztvevőket.

 

A műsor sokrétű volt az ígérethez híven: strandröplabda, streetball, kajak, foci, játszóház, kézműves foglalkozás és színpadi produkciók is szórakoztatták a nagyérdeműt. A gyönyörű, vadregényes, érintetlen forrásokhoz óránként hozzáértő túravezető kalauzolta a természet iránt érdeklődőket. A fiatal korosztály lelkesen vett részt a különböző kézműves foglalkozásokon, mely korongozást, gyöngyfűzést, nemezelést, szőnyegszövést foglalt magában.

A sportprogramokon a család minden tagja megtalálta a kedvére valót, ez az átadott díjakon is visszatükröződött, hiszen a gyerkőcök mellett a szülők, apukák és anyukák is vehettek át jutalmakat, melyeket Schmitt Pál adott át. A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke hangsúlyozta, hogy rendkívül fontos és dícséretes az ilyen sportesemények megvalósítása, hiszen a magyar gyerekek nagy része egyáltalán nem sportol.

Michl József polgármester itt jelentette be, hogy a város tatai családtámogatási programot kíván meghirdetni. A legkisebbektől az idős korosztályig kívánja segíteni a tatai családokat ebben a mostani válságos időben. Minderre Keresztes Ildikó, kedvelt énekesnő koncertjét követően került sor. De a színpadon nemcsak profik, hanem amatőrök is megmutatták magukat: a Pom-Pom és a Pinocchio bábcsoport, a Galéria Fitness Stúdió, valamint tornászlányok dr. Baranyainé Békés Andrea vezetésével is felléptek. Az Aranypáva Nagydíjas Csevergő Énekegyüttes, valamint a Pacsirta minikórus is sokakat vonzott, a népzenei kultúra iránt is volt érdeklődés. A műsort táncház zárta, mely méltó befejezése volt az I. Fényes Családi Napnak.

A rendezvény elérte célját: a tatai és környékbeli családok ellátogattak a csodálatos természeti értékeket hordozó Fényesre, és mindemellett egy családi körben eltöltött kikapcsolódásnak is részesei lehettek, mely Tata Város Önkormányzata, valamint a három önkormányzati cég együttes közreműködésével került megrendezésre. Az önkormányzat köszönetet mond a Fényes Fürdő Kft-nek, a Tatai Városkapu Zrt-nek és a Tatai Városgazda Kft-nek a szervezésben végzett lelkiismeretes munkájukért.