A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Szőgyéni diákok jutalomútja Tatára

Idén április 24-én tartották a szlovákiai Szőgyénben, Tata testvérvárosában a Csongrády Lajos Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola felső tagozatos tanulói számára a „Mi fán terem?” című anyanyelvi vetélkedőt, melyet Tata Város Önkormányzatának közreműködésével szerveztek.

 

A nyertes csapat tagjait (Varró Klaudia, Koncser Regina, Kovács Györgyi és Kanyicska Bálint) - akik kiemelkedő teljesítményt nyújtottak - és felkészítő tanárukat (Bartal Ilonát) a szervezők egy hosszú hétvégére invitálták Tatára. A diákokat a polgármester, Michl József a hivatalban köszöntötte és rövid ismertetőt tartott számukra Tata városáról, a diákságot érintő kérdésekről. A polgármester köszönetét fejezte ki azoknak a tatai családoknak, akik vállalták a gyerekek elszállásolását. A vendégek magyarországi tartózkodásuk alatt nemcsak Tata nevezetességeit, múzeumait, hanem Budapesten a Csodák Palotáját és a Terror Háza Múzeumot is megtekintették, valamint elutaztak Győrbe is.

Ittlétük zárónapján a Tatai Televízióban Petzke Ferenc főszerkesztő beavatta őket a helyi tévé húszéves történetébe. A televízió stúdiójában Nemes János vágó segítségével betekintést nyertek a híradók, a helyi műsorok készítésébe is.

A polgármesteri hivatalban Robozné Schőnfeld Zsuzsanna alpolgármester búcsúztatta, valamint útravalóval látta el a gyerekeket.