A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

2. Tatai Patara

2009. május 22-24.

Csütörtökön tartott sajtótájékoztatót a tatai vár lovagtermében a Patara szervezőcsapata. Hozák Attila elmondta, hogy idén még színvonalasabb, mozgalmasabb lesz a XVI. századi végvári életet felvonultató fesztivál. A második alkalommal megrendezésre kerülő Patara most két helyszínen is gazdag programkínálattal rukkol elő és a közelgő gyermeknap alkalmából vasárnap az apróbbaknak is kedveznek majd.

 

A fő attrakciók természetesen most is a vár körül lesznek, de a Kastély téren is korabeli népi mesterségeket bemutató vásár és interaktív játékok várják a törökkori vigasságok iránt érdeklődőket. Látványos török támadásnak lehetnek tanúi a kíváncsi nézők szombaton 11 órakor, melynek különlegessége, hogy a 15 éves háború korszakának szinte az összes fegyvernemét vonultatják fel a korhű jelmezekbe öltözött muskétások, hajdúpuskások, törökök, janicsárok.

Mindezek mellett művelődéstörténeti bemutatók, történelmi matiné, tánc és zene szórakoztatják majd a látogatókat az országban egyedülállóan autentikus, történelmi jellegű fesztiválon.

A részletes program (forrás: www.zo-fi.hu) a mellékletben olvahsató.

CsatolmányMéret
Office táblázat ikonja Patara_program2009.xls30.5 KB