Koronavírus információs vonal telefonszáma: 06 80 277 455; 06 80 277 456

A "Kedves haza ez népének, mert áldott s kellemes…" irodalmi pályázat végeredménye

Tata Város Önkormányzata a 2009-es „Gyermekbarát város” intézkedési terve keretében, a Kazinczy emlékévhez kapcsolódva ez év tavaszán irodalmi pályázatot hirdetett tatai általános iskolások és középiskolások számára. Ahogy a Fényes Elek 19. századi földrajzi írótól kölcsönzött mottó („Kedves haza ez népének, mert áldott s kellemes…”) is utal rá, a pályázat kiíróinak szándéka az volt, hogy előcsalogassák, megszólaltassák a tatai gyerekek és fiatalok városukhoz fűződő érzéseit, gondolatait – a pályázati forma nyújtotta lehetőségek segítségével.

 

A felhívásra 60 pályamű érkezett 57 általános iskolástól és 3 középiskolástól. A Magyary Zoltán Művelődési Központban június 2-án rendezett eredményhirdetés során tudhatták meg az érdeklődők, kiknek a pályamunkáit részesítette díjban illetve dicséretben a pályázatok elbírálásával megbízott háromtagú zsűri. A rendezvény nyitányaként Szabó Lőrinc „Ima a gyermekekért” című költeménye hangzott el Petrozsényi Eszter színművész tolmácsolásában, majd Robozné Schőnfeld Zsuzsanna alpolgármester köszöntötte a résztvevőket. A pályaműveket dr. Túri Róbert, a zsűri elnöke értékelte. A díjazottakat, illetve pályázataikat Kristófné Szabó Szerafina, a zsűri tagja mutatta be a közönségnek.

 

Az eredményhirdetést szintén vers zárta: Bársony Kinga „Tatai platán” című pályaművét Petrozsényi Eszter mondta el. Valamennyi résztvevő elismerő oklevelet kapott. Dicséretben részesült és teljesítménye elismeréséül apró ajándékot vehetett át: Nagy Borbála, a Jázmin utcai iskola 1.a osztályosa, Boros Sándor István, a Bláthy Ottó Szakközépiskola 11.b osztályosa és Gerényi Mónika, a Bláthy Ottó Szakközépiskola 9.b osztályosa. Díjban részesült és magas színvonalú teljesítménye elismeréséül könyvutalványt vehetett át az alsó tagozatos pályázók közül: Ádám Tamás, a Fazekas utcai iskola 4.b osztályosa, Dévényi Viktória, a Vaszary János Általános Iskola 4. b osztályosa, Farkasdi Emőke és Rau Aliz, a Jázmin utcai iskola 4.a osztályosai, valamint Vellai Csinszka, a Vaszary János Általános Iskola tanulója. Szintén díjban részesült és magas színvonalú teljesítménye elismeréséül könyvutalványt vehetett át a felső tagozatos pályázók közül: Balogh Nikolett, a Fazekas utcai iskola 6.b osztályosa, Bársony Kinga, a Talentum Általános Iskola, Gimnázium és Kézműves Szakiskola 8. osztályosa, Kiss Judit, a Vaszary János Általános Iskola 8.b osztályosa, Kovács Réka Csenge, a Kőkúti Általános Iskola 5.c osztályosa, Orbán Gábor, a Vaszary János Általános Iskola 5.e osztályosa, és Popoluska Gergely Pál, a Vaszary János Általános Iskola 7.e osztályos tanulója.

 

A középiskolások közül díjban részesült és magas színvonalú teljesítménye elismeréséül könyvutalványt vehetett át: Kocsis Nikolett, az Eötvös József Gimnázium 11.f osztályos diákja.   (Osgyáni Zsuzsanna)

 

A pályaműveket a csatolmányból letölthetik az érdeklődők.

CsatolmányMéret
Microsoft Office dokumentum ikonja fényes elek pályázat-1.doc81.5 KB